AcasăNewsComisarii europeni s-au distrat de milioane de euro

Comisarii europeni s-au distrat de milioane de euro

Baroneasa Ashton nu poate caalatori decat cu avioane private de lux

Facturile Comisiei Europene din anii 2007 – 2010 contin sume exorbitante cheltuite pe  calatorii cu avioane private, limuzine, cocktail-uri si cazari de lux!

Baroneasa Ashton nu poate caalatori decat cu avioane private de lux

In timp ce statele pe care le reprezinta se confrunta cu reduceri bugetare, comisarii europeni si-au tinut rangul calatorind cu avioane private, stand la hoteluri de cinci stele si organizand petreceri cu impartire de daruri scumpe, inclusiv de la Tiffany. Ancheta Biroului de Jurnalism de Investigatie, care vine dupa ce Comisia Europeana a cerut suplimentarea bugetului, arata ca peste 7,5 milioane de euro au fost cheltuiti numai pe deplasari cu avioane private. Baroneasa Ashton a cerut avion particular la mai putin de o suta de zile de cand a fost confirmata in functie. 118.000 de euro au fost cheltuiti pe limuzine.

Putin pe conferinte, mult pe hoteluri si avioane

Bossul Barroso nu s-a zgarcit cu cazarile la hoteluri de cinci stele, desi limita CE prevedea 270 de euro pe noapte

Jose Manuel Barroso a cheltuit, in septembrie 2009, impreuna cu insotitorii sai, 28.000 de euro pentru un sejur de patru zile la hotelul Peninsula din New York, cand a participat la o conventie pe tema schimbarii de clima organizata de ONU. In plus, cu aceeasi ocazie, Comisia Europeana a mai facturat 249.000 de euro pe deplasari cu avioane private, din cele care degaja 55 de tone de dioxid de carbon la un zbor transatlantic! La o alta conferinta pe teme stiintifice – Discovery 09 – comisarii au oferit un cocktail de 75.000 de euro, angajand DJ de marca si alte „minunatii”!

Sute de milioane pe „activitati confidentiale”

Comisarii au facut cadou bijuterii de la Tiffany invitatilor la conferinte

In acelasi an, 2009, C E a alocat 300.000 de euro pe cocktail-uri si peste un milion de euro pe conferinte, procentul cel mai mare ducandu-se pe hoteluri de lux in San Diego, Praga si Balmoral si pe cadouri: butoni, stilouri si bijuterii de la Tiffany. Cea mai mare problema este justificarea a 42 de milioane de euro transferate unor persoane private, ale caror nume nu au fost dezvaluite si nici scopul pentru care li s-au dat bani. Un total de 381 de milioane de euro au fost cheltuiti pe „activitati confidentiale”, Comisia Europeana refuzand sa dea detalii despre acestea. S-a constatat doar ca in 2009 „activitatile confidentiale” s-au dublat fata de 2007!

 

 

 

 

author avatar
Adina Mutar
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger