AcasăNewsComisar-sef, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului

Comisar-sef, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului

sursa foto: b365.ro

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti anunta trimiterea in judecata a lui Miron Mihnea Nicolescu, comisar-sef de la Politia Sectorului 2.

sursa foto: b365.ro

Miron Mihnea Niculescu este comisar-sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar procurorii l-au trimis in judecata in stare de arest la domiciliu, acuzandu-l de abuz in serviciu si favorizarea infractorului.

Conform oamenilor legii, politistul efectua cercetarea penala in dosarul nr. 455/P/2013, al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, si a ajutat o persoana care avea calitatea procesuala de invinuit in acea cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, in scopul ingreunarii cercetarii penale.

Comisarul-sef a inlaturat de la dosar mai multe inscrisuri si i le-a restituit persoanei cercetate. De asemenea, politistul este acuzat ca „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in scopul vadit al adoptarii unei solutii de scoatere de sub urmarire penala si al restituirii sumelor importante de bani ridicate la perchezitii, echivalentul a aproximativ 700.000 de euro, ingreunand atat probarea infractiunii cat si recuperarea prejudiciului creat prin comiterea acesteia, provocand astfel o tulburare insemnata activitatii de infaptuire a justitiei”.

Dosarul ce il vizeaza pe comisarul-sef Miron Mihnea Niculescu a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, procurorii solicitand mentinerea masurii de arest la domiciliu.

author avatar
Cristi Ionita
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger