AcasăNews „Comisar în devenire - Ne mișcăm și reciclăm!”

 „Comisar în devenire – Ne mișcăm și reciclăm!”

 

În data de 3 octombrie 2018, Garda Națională de Mediu, împreună cu Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Clubul Sportiv Aqua Sport și cu sprijinul Reciclad’Or, au desfășurat acțiunea „Comisar în devenire – Ne mișcăm și reciclăm!”, organizată cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului.

Evenimentul a avut loc în incinta bazei sportive a Liceului Teoretic „Dante Alighieri”, cu scopul de a forma o atitudine responsabilă față de mediu, prin implicarea copiilor în concursuri sportive cu tematică ecologică, menite să atragă atenția asupra impactului pe care îl au ambalajele din plastic în mediul înconjurător.

În cadrul evenimentului, sub sloganul Stop poluării cu plastic! Scoate deșeurile din joc! Reciclează!, s-au organizat competiții eco-sportive, adresate elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, după cum urmează: proba de ”PET-viteză”, proba de ”PETscuit”, proba ”Dus cu pluta” și reciclare (Re)creativă. Prin astfel de manifestări, care implică participarea activă, elevii vor fi mai motivați să aprofundeze mesajele ecologice referitoare la poluarea cu plastic, la necesitatea colectării selective a deşeurilor, precum şi a reciclării acestora.

„Copiii sunt foarte importanți pentru educația de mediu, deoarece ei pot influența atitudinea părinților și a celorlați membri ai comunității, față de problemele mediului înconjurător. Tinerii trebuie să înțeleagă că, prin atitudinea lor față de mediu, vor influența viitorul Planetei. Ei trebuie să știe că pot acționa încă de acum pentru ca, pe viitor, poluarea cu plastic să fie diminuată sau chiar eliminată total.

Acțiunea „Comisar în devenire – Ne mișcăm și reciclăm!” a pornit de la ideea de a face educație ecologică prin jocuri interactive, astfel încât mesajele privind mediul înconjurător să poată fi asimilate mai ușor de către copii. Ne-am gândit că sportul este cea mai dinamică, sănătoasă și atractivă modalitate de a combina activitatea fizică și ecologică. Și ce prilej mai bun am fi putut găsi pentru această acțiune decât Săptămâna Europeană a Sportului ?” a declarat doamna Gabriela DOROJAN, Comisar General al Garzii Naționale de Mediu.

author avatar
National
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger