AcasăNewsComisar de la Garda Financiara Bihor, trimis in judecata pentru trafic de...

Comisar de la Garda Financiara Bihor, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea au dispus trimiterea in judecata a lui Virgil Popa, comisar al Comisariatului Garzii Financiare Bihor, pentru trafic de influenta.

Anchetatorii spun ca in perioada mai-august 2013, inculpatul a pretins si a primit de la o persoana care administreaza o societate comerciala (care l-a si denuntat), in mai multe transe, sume de bani in cuantum de 1.000 euro si zece saci cu zahar a cate 50 kg fiecare, in valoare de 35 euro/sac. Popa i-a spus ca poate sa se inteleaga cu politisti din IPJ Bihor si functionari din DGFP si Garda Financiara Bihor si ca, prin intermediul acestora, o poate ajuta in cursul unor verificari si controale ale institutiilor respective la firma.

Prin intermediul unei alte persoane, administratorul societatii comerciale l-a cunoscut pe Popa, care s-a aratat interesat atat de documentele solicitate, de lucratorii de politie care efectuau cercetari si de situatia societatii comerciale, in legatura cu implicarea acesteia intr-o eventuala cauza penala.

DNA precizeaza intr-un comunicat de presa ca poate rezolva eventuale probleme in care ar putea fi implicat administratorul societatii.

Procurorii au propus instantei sa se pronunte cu privire la confiscarea de la inculpatul Popa a echivalentului in lei a 1.000 euro si a 350 euro, contravaloarea a zece saci cu zahar de cate 50 kg. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

author avatar
Andra Nesu
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger