AcasăNewsComisar al Garzii de Mediu, trimis in judecata pentru luare de mita

Comisar al Garzii de Mediu, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata, sub control judiciar, a Danielei Burdeti, comisar al Garzii de Mediu.

Conform procurorilor DNA, Daniela Burdeti este acuzata de comiterea a 17 infractiuni de luare de mita. Infractiunile ar fi fost comise in perioada august – decembrie 2014.

Oamenii legii sustin ca Daniela Burdeti, impreuna cu Stefan Dunca, administratorul unei societati comerciale, a pus bazele unui mecanism complex de incasare a mitei.

Comisarul de la Garda de Mediu intra in contact cu mai multi agenti economici si le recomanda, in schimbul neaplicarii sanctiunilor prevazute de lege, sa ii plateasca inculpatului Stefan Dunca onorarii cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei pentru intocmirea documentatiei necesare inlaturarii neregulilor constatate.

Stefan Dunca a fost trimis si el in judecata, in stare de libertate, fiind acuzat de comiterea a 15 infractiuni de complicitate la luare de mita.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures, iar procurorii DNA au instituit sechestru asigurator pe un automobil apartinand Danielei Burdeti.

author avatar
Cristi Ionita
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger