AcasăNewsCometa Elenin, zvonuri despre sfarsitul lumii. Dezintegrarea ei aduce dezastre?

Cometa Elenin, zvonuri despre sfarsitul lumii. Dezintegrarea ei aduce dezastre?

foto: ziare-pe-net.ro

Cometa Elenin a ajuns in aceste zile subiect de discutie nu atat pentru specialistii in astronomie, cat  pentru oamenii obisnuiti, care cred, ingroziti, ca aduce sfarsitul lumii. Pentru acestia din urma, Cometa Elenin a devenit un adevarat simbol al Apocalipsei!

Cometa Elenin foto: ziare-pe-net.ro

Faptul ca temuta Cometa Elenin s-a aliniat in aceste zile cu Pamantul a reprezentat un motiv de panica in randul celor nefamiliarizati cu domeniul astronomiei, dar care s-au lasat influentati de ideea ca aceasta cometa ar fi sinonim cu tragedia. Fenomenul alinierii Cometei Elenin cu Terra si Soarele ar provoca seisme majore, ar face ca astrul sa nu mai straluceasca vreme de trei zile si ar avea efecte devastatoare asupra populatiei, s-a vehiculat pe diverse bloguri si site-uri. Specialistii au explicat ca nu poate fi vorba de asa ceva: Cometa Elenin nu este periculoasa!

Au mai existat supozitii conform carora, datorita apropierii de Soare, Cometa Elenin ar risca sa se dezintegreze, particulele sale urmand sa ajunga pe Pamant si sa faca prapad. „Daca o cometa (asemeni Cometei Elenin-n.r) se dezintegreaza, fragmentele sale raman in aceeasi orbita. Daca se evapora, raman particule si gaz, pe aceeasi orbita. Oamenii nu par sa inteleaga ca Spatiul e mare, foarte mare”, explica astronomul amator Ian Musgrave, care studiaza atent tot ce e legat de Cometa Elenin, potrivit universetoday.com.

Ce spun specialistii NASA despre Cometa Elenin

Oficiali ai NASA au facut si ei precizari de natura sa calmeze oamenii care se temeau ca la acest final de septembrie Cometa Elenin va aduce sfarsitul lumii. „Orice aliniere a Cometei Elenin cu alte corpuri are efecte insesizabile. Cometa nu va intalni alte corpuri intunecate care sa ii afecteze orbita si nu ne va influenta in niciun fel, aici, pe Terra”, a declarat Don Yeomans, cercetator la NASA, conform nasa.gov.

Scenariile apocaliptice au toate sansele sa continue, insa, si zilele urmatoare, dat fiind faptul ca deja temuta Cometa Elenin se va apropia foarte mult de Terra, pe 16 octombrie. La acea data, cometa se va afla la 35 de milioane kilometri distanta de Pamant.

Cometa Elenin, sau Cometa C/2010 X1, a fost descoperita de un astronom amator de origine rusa conform Wikipedia. Leonid Elenin a observat-o pe 10 decembrie 2010. Nucleul Cometei Elenin are un diametru de 3–4 km.

4.887 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bhaiiii…!!! Trezirea!
    Voi ce credeti,cuvantul Domnului din Biblie care spune ca Isus va veni pe noiri si ii va lua pe oamneii Lui sau ce zic oameniii???Asa se va sfarsi lumea .Cand Dmnul Isus va veni pe norii Cerului si orice ochi il va vedea nu ceea ce ziceti voi.:O Cu adevarat cerul se va intuneca si ingerii vpr canta la venirea Lui iar El va lua toti oamenii care cred in El 😛

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger