AcasăNewsComerciantii de peste din Hala Obor, luati la puricat. Amenzi de zeci...

Comerciantii de peste din Hala Obor, luati la puricat. Amenzi de zeci de mii de lei si produse confiscate

Mare atentie de unde cumparati peste proaspat! Oamenii legii, dar si specialistii de la Protectia Consumatorilor au gasit mai multe probleem la comerciantii de astfel de bunuri, aflati in hala de peste de la Bucur Obor.

In plina perioada de post, in care exista anumite zile in care exista dezlegare la peste, credinciosii care nu mananca „de dulce”, pana in ajunul Pastelui, cumpara astfel de produse, pentru a le consuma in perioada in care le este permis, confirm obiceiurilor ortodoxe. E nevoie, insa, ca oamenii sa aiba mare grija cand achizitioneaza diverse sortimente de peste, dar si icre.

Joi, de exemplu, in urma unui control al politistilor la hala de peste Bucur Obor din sectorul 2 – una dintre cele mai cunoscute din Capitala – au fost gasite mai multe nereguli, anunta reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Astfel ca, din opt agenti comerciali verificati au fost aplicate tot atatea amenzi, totalizand 62.000 de lei. Mai mult, au existat comercianti care au ramas si fara marfa avuta pe stoc. „De asemenea, echipele de control au confiscat 127 de kilograme de peste si 10 kilograme de icre. Totodata, a fost dispusa masura retragerii temporare de la comercializare a 315 kilograme de peste”, mentioneaza sursa citata.

La actiunea de control din hala de peste Obor au participat atat politisti specializati in investigarea criminalitatii economice, de la IGPR, cat si agenti de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Totodata, se arata in acelasi comunicat, la verificari au participat si specialisti de la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

sursa foto: ziarulargesul.ro

996 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger