AcasăNewsComedia desecretizarilor

Comedia desecretizarilor

Hellvig vrea, dar în final n-o să se poată

Desi este vanduta pe post de mare gaselnita, desecretizarea protocoalelor SRI-DNA este in realitate un mare fas.

Hellvig vrea dar în<br >final n o să se poată

Scoasa in fata de Liviu Dragnea, premierita Viorica Dancila a solicitat desecretizarea intelegerilor facute intre SRI si alte institutii, cu precadere DNA, in vederea eficientizarii luptei anticoruptie. Iar cum CSAT-ul condus de Klaus Iohannis s-a extras din start din ecuatia protocoalelor, invocand faptul ca documentele cu pricina nu au aterizat pe masa sa, la fileu a ramas, in principal, SRI-ul. Un serviciu despre care este greu de crezut ca poate fi dat peste cap de o cerere venita din partea politicienilor, indiferent ca este condus de Maior, Coldea sau Hellvig. Si mai ciudat este ca actualul sef al Serviciului, Educard Hellvig, a achiesat din prima la scoaterea la lumina a protocoalelor – asa cum a anuntat, ieri, seful Comisiei SRI Claudiu Manda. Mai sa fie, cata solicitudine! Si asta intr-un caz in care SRI ar urma sa iasa bine sifonat, conform datelor deja stiute.

Serviciile nu sunt proaste, protocoalele vor trece testul legalitatii

Atata amabilitate nu face decat sa confirme faptul ca aparitia incriminatelor protocoale nu va schimba cu nimic situatia. Nu va baga la apa pe nimeni, ci doar va livra televiziunilor marfa de tocat. Si asta pentru ca distinsii nostri legiuitori au votat cu siguranta (din neglijenta, interes, necunoastere sau prostie) prevederi suficient de incurcate si ambigue cat sa permita protocoalelor sa ”zboare pe sub radar”. In mod cert, protocoalele vor trece testul legalitatii iar cel al moralitatii nu se pune. ”Cine credeti ca este atat de prost sa scrie ilegalitati?”, a avertizat deja Traian Basescu. Poate parlamentarii – ale caror proiecte intra deseori in conflict cu Constitutia, dar nu si cei din serviciile secrete. Servicii care ii imbarliga si compromit pe politicieni ori de cate ori au interes. Protocoalele se vor desecretiza fara a zgudui nimic si pe nimeni. Serviciile isi vor vedea de treaba (punand eventual bazele unui nou ”stat paralel”), politicienii vor tremura in continuare cu gandul la dosarele puse la pastrare, magistratii vor lupta impotriva legii raspunderii iar fraierii vor crede ca exista totusi o tabara mai curata in toata aceasta mizerie. Le dam o veste proasta: nu exista.

author avatar
Simona Badulescu
439 afisari

5 COMENTARII

  1. Considerați că SRI ar mai trebui și să predea pe la Arhivele Naționale, spre consultare publică, din arhiva securității și a SRI ?

  2. De când est Helvig director la SRI jurnaliștii or fi început să dispară la vârste nu prea înaintate ?
    Considerați că directorii de la SRI ar trebui schimbați ceva mai des ?

  3. Trebuie facuta LISTA cu cei cca 5-6 mii de banditi care au capturat si distrus Ro dupa 1990 , apoi distribuita atat in tara cat si la diaspora pentru a fi pastrata , valorificata de nepoti si stranepotii nostri, ei ne vor razbuna dar si acuza de LASITATE si ADORMIRE.
    In fiecare,institutie(structura) a statului, localitate cat de saraca din Ro dupa 1990 s-a autoimpus cate cel putin un bandit sau mai multi devoratori ai neamuluji care trebuie pusi pe liste si apoi centralizate desi nu vom fi lasati de catre STAPANII de SCLAVI MODERNI.

  4. Remarcați totuși că după 1989 serviciile secrete „au reușit” să „producă” numai directori „vedete TV”, Talpeș , Georgescu, Fulga, Maior, chiar și Măgureanu pentru ceva vreme, Maior, Helvig , de nu mai au loc în programe realizatorii de emisiuni de ei ?

  5. Considerați că ar trebui realizate și legiferate niște „teste de narcisism” pentru a „restricționa” promovarea la conducerile instituțiilor publice a unor astfel de indivizi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger