AcasăNewsCombinatul Otelu Rosu, inchis de rusii de la Mechel

Combinatul Otelu Rosu, inchis de rusii de la Mechel

(foto: focus-energetic.ro)

Combinatul Ductil Steel Otelu Rosu va fi inchis pe o perioada nedeterminata de catre producatorul rus de otel Mechel. Decizia va intra in vigoare in octombrie.

(foto: focus-energetic.ro)

Rusii de la Mechel, producator de otel, vor inchide in luna octombrie combinatul Ductil Steel Otelu Rosu pe o perioada nedefinita.

Decizia rusilor a fost luata din cauza scaderii cererii in Europa, precum si a comenzilor reduse pe care le-au primit pana in acest moment, a anuntat o sursa de la Mechel Romania pentru portalul Platts, parte a grupului McGraw-Hill, citata de realitatea.net.

Conform acesteia combinatul va fi pornit doar in moemntul in care conditiile de pe piata se vor ameliora.

Ca urmare a hotararii luate de rusi cei aproximativ 500 de angajati de la Otelu Rosu vor fi pastrati, muncitorii urmand a fi feriti de concedieri ulterioare. Decizia nu va fi mentinuta si in cazul personalului de la combinatul detinut de Mechel la Campia Turzii.

Potrivit acelorasi surse de la Mechel Romania rusii au implementat un plan care prevedea inchiderea permanenta a combinatului din ianuarie 2013, motivul fiind ca Otelu Rosu este activul Mechel cu cele mai mari sanse de a fi scos la vanzare.

Posibilitatea ca Otelu Rosu sa fie vanduta a fost anuntata inca din luna mai cand directorul financiar al Mechel, Stanislav Ploschenko, a declarat ca profitabilitatea scazuta a combinatelor siderurgice detinute de compania rusa in Romania le face candidate pentru o posibila vanzare. Directorul a adaugat ca nu poate confirma, inca, vanzarea acestor operatiuni.

author avatar
Ionut Zgimbau
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger