AcasăNewsComasarea alegerilor, test-capcana pentru USL

Comasarea alegerilor, test-capcana pentru USL

Daunatoare in primul rand pentru PNL, comasarea alegerilor si redesenarea colegiilor reprezinta un adevarat test pentru USL. Ramane de vazut daca Uniunea il va trece.

Victor Ponta si Crin Antonescu vor verifica in curand soliditatea USL-ului lor

Odata cu decizia de asumare a raspunderii, comasarea alegerilor e ca si facuta. Iar cum o veste proasta nu vine niciodata singura, pedelista Sulfina Barbu a avertizat de pe acum opozitia ca se vor redesena colegiile electorale, anulandu-se astfel avantajele calculate, pe vremuri, de Viorel Hrebenciuc pentru amicii liberali. Ceea ce, pe sleau spus, se va solda cu mai putine locuri de parlamentar pentru penelistii lui Crin Antonescu. Jupani de drept in multe zone, pesedistii vor fi in schimb avantajati, noile randuieli electorale fiind de natura a le aduce mult mai multe locuri de deputati si senatori, cu conditia sa nu mai tina cont de regula fifty-fifty instituita de tandemul Ponta-Antonescu. Asa spune aritmetica, mai ramane de vazut ce vor spune social-democratii obligati de protocolul USL-ului sa-i omeneasca pe liberali cu mult mai multe locuri eligibile decat ar avea PNL-ul, in cazul in care ar candida pe cont propriu. Dovada: rezultatele de la alegerile din 2008, cand marea majoritate a senatorilor si deputatilor liberali a ajuns in Parlament de pe locurile 2 si 3, doar cu ajutorul complicatelor calcule de redistribuire a mandatelor.

Lazaroiu ofera PSD-ului marul otravit

Sebastian Lazaroiu ii tenteaza pe pesedisti cu o guvernare alaturi de PDL

Pentru a-i ajuta pe pesedisti sa analizeze la corecta lor amploare avantajele ce pot sa decurga din comasare si redesenarea unor noi colegii, tabara adversa l-a scos din nou la inaintare pe Sebastian Lazaroiu, impreuna cu ultima sa gaselnita: o noua alianta PDL-PSD. “Nu cred ca in 2012 se va modifica Constitutia. Sigur se va face in 2013. (…)  In 2013, se pot face aceste modificari doar cu primele doua partide in aceeasi coalitie la guvernare – PSD, PDL. Imi pare rau de PNL”, a susurat, perfid, fostul consilier prezidential in urechile pesediste. Urechi pe care Victor Ponta nu poate sa le inchida, asa cum a facut cu multe guri social-democrate. Deocamdata, Lazaroiu a sadit semintele otravite pe ogorul uselist. Seminte care, indiferent de ce vor zice Ponta si Antonescu, vor rasadi atunci cand noile colegii vor fi parafate, iar pesedistii vor putea calcula singuri cate anume mandate le-ar reveni daca ar candida singuri si la cate trebuie sa renunte pentru a tine PNL-ul aproape. Atunci va fi momentul adevarului pentru USL si tot atunci se va sti daca, asa cum proorocesc unii si altii, Uniunea nasita de Dan Voiculescu va sucomba inainte de alegeri.

Antonescu l-a lasat pe Ponta cu ochii in soare

Calin Popescu Tariceanu, nevoit sa-i tina locul lui Crin Antonescu

Parlamentarii USL au fost convocati, ieri, sa ia lumina de la sefii lor de partid. Desi tot poporul liberalo-pesedist se stransese de minute bune, reuniunea a intarziat pe motiv de Crin Antonescu. Pe care Victor Ponta l-a tot asteptat, evident fara succes. Si cum in prima linie nu dadea bine sa fie numai social-democrati, Ponta a fost nevoit sa-i ceara lui Calin Popescu Tariceanu sa reprezinte cu onor jumatatea liberala a USL.

author avatar
Simona Badulescu
497 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un articol probasist foarte prost redactat, adica nu da dovada de neutralitate aparenta politica, sa fi fost platit la greu cu bani de furat de mafia statala portocalie si stapanul ei diliu, asta este cert.Nu se creeaza nicio problema test usl-lui, doar alegatorilor, care trebuie sa fie atenti la cele 6 buletine, in primul rand sa vada daca sunt deja stapilate, proces ingreunat de numarul acestora.Ma intriga faptul ca nenorocitii astia spera sa fure mai mult decat putem noi vota, mai spera ca pot cumpara si fura voturi, asta cu siguranta se va intampla.Opozitia nu va pierde decat putine voturi, doar pe cele anulate pentru stampilari aiurea, stampilari facute de putere cu ascop de invalidare si voturi facute cadou puterii din neatentia votantilor.Este un vis al puterii ce se va tranforma tot in cosmar pana la urma, mai ales ca pana in noiembrie 2012 vor mai pierde multe procente in sondajele reale,nu cele cumparate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger