AcasăNewsComandantul armatei ruse si seful GRU, pe lista UE cu sanctiuni

Comandantul armatei ruse si seful GRU, pe lista UE cu sanctiuni

NATO n-are niciun indiciu ca rusii s-au retras de la granita cu Ucraina, asa cum sustinea Ministerul Apararii

Uniunea Europeana a publicat lista cu cele 15 persoane sanctionate in conexiune cu rolul avut in criza din Ucraina.

NATO n-are niciun indiciu ca rusii s-au retras de la granita cu Ucraina, asa cum sustinea Ministerul Apararii

Printre aceste persoane se afla seful Marelui Stat Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, precum si seful GRU (serviciul de informatii al armatei), generalul Igor Sergun.

Trupe rusele (nu) s-au retras

Acestia sunt acuzati ca au coordonat actiunile separatiste din Crimeea si orasele din estul Ucrainei si ca au comandat exercitiile militare de la granita, ca o amenintare de invazie. Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, l-a asigurat pe omologul sau american, Chuck Hagel, in cursul unei convorbiri telefonice, ca trupele ruse care au participat la manevre in apropierea granitei cu Ucraina au revenit in unitatile lor militare. Intr-un comunicat, NATO infirma, insa, ca trupele ruse s-ar fi retras. „Nu avem niciun fel de indiciu ca zecile de mii de militari rusi comasati la granita cu Ucraina s-ar fi retras. Continuam sa presam Rusia sa se conformeze acordului de la Geneva si sa-si retraga trupele de-a lungul granitei cu Ucraina, astfel incat sa lase loc dialogului si diplomatiei”, se arata in comunicat.

Violente in Luhansk

In timp ce diplomatii isi arunca sageti, o multime de separatisti pro-rusi au luat cu asalt sediul Administratiei din orasul estic Luhansk. Barbatii, inarmati cu bare de fier, au spart ferestrele si usile cladirii, au „cucerit-o”, dupa care au arborat steagul rusesc, cerand un referendum pentru alipirea la Rusia. Pana la actiunea de marti, doar sediul Securitatii (SBU) din Luhansk fusese tinta separatistilor. La ora actuala, in peste zece orase si localitati din estul Ucrainei, separatistii prorusi au ocupat institutiile de stat.

author avatar
Adina Mutar
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger