AcasăNewsComandament la Guvern, pe tema inundatiilor

Comandament la Guvern, pe tema inundatiilor

Premierul a vrut sa afle detalii actualizate cu privire la situatia din zonele afectate de ploile cazute in ultimele zile si din cele cu risc, aflate sub avertizari hidrologice.

Astfel ca oficialii cu atributii in domeniu au mers, joi dimineata, la Palatul Victoria pentru a participa la un comandament de urgenta pe tema inundatiilor.

Inca nu se cunoaste un cuantum al urmarilor ploilor din ultima vreme, insa premierul le-a cerut reponsabililor ca, dupa ce vremea isi va mai reveni, sa faca evaluari ale pagubelor, astfel incat Guvernul sa poata oferi masuri concrete de sprijin pentru comunitatile afectate de inundatii, din cate a anuntat premierul Dancila, in startul sedintei de Guvern de joi.

Dupa acest comandament, oficialii Ministerului de Interne au comunicat public faptul ca in dimineata zilei de 28 iunie se stia ca sunt 60 de localitati, din 14 judete, afectate de vremea rea. Si ca, e important de precizat, nu au fost situatii de persoane sau localitati izolate.

De altfel, in ultimele 24 de ore, angajatii institutiei conduse de Carmen Dan, fie ca este vorba despre pompieri ori jandarmi, au intervenit in ajutorul oamenilor care locuiesc in zonele inundate. I-au ajutat sa scoata apa din case, curti si subsoluri si au facut eforturi sa indeparteze aluviunile ajunse pe carosabil – in cazul unor drumuri nationale si judetene – sau pe poduri si podete.

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger