AcasăNewsComandament de iarna la Primaria Capitalei: Pasajele si podurile, deszapezite. Mijloacele de...

Comandament de iarna la Primaria Capitalei: Pasajele si podurile, deszapezite. Mijloacele de transport public circula normal

Avand in vedere faptul ca in ultimele ore a nins si in Capitala, dar si avertismentele meteorologilor pentru intervelul imediat urmator, reprezentantii municipalitatii s-au reunit, inca de la primele ore ale zilei de luni, in sedinta.

Iar odata incheiat Comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei, convocat de edilul interimar, Razvan Sava, s-au anuntat si concluziile discutiilor cu reprezentantii autoritatilor locale cu responsabilitati in aceasta chestiune.

Si, din cate mentioneaza Primaria Bucurestilor, intr-un comunicat, in Capitala nu par sa fie probleme in trafic, cauzate de iarna care si-a intrat in drepturi. Desi in aceasta dimineata s-a circulat in conditii de iarna, nu au fost inregistrate blocaje, anunta PMB. Mai mult, utilajele de deszapezire, care au fost prezente pe strazi inca de noaptea trecuta, au actionat in asa fel incat traficul rutier sa se desfasoare in conditii cat mai bune, avand in vedere faptul ca a nins, destul de slab, ce-i drept, atat in decursul noptii de duminica spre luni, cat si in prima parte a celei dintai zile a saptamanii, data la care foarte multi bucuresteni au revenit la lucru, dupa mini-vacanta de Sarbatori.

„Toate pasajele si podurile au fost deszapezite, iar mijloacele de transport public circula normal pe arterele Capitalei”, precizeaza reprezentantii primariei, care amintesc faptul, pe parcursul zilei operatiunea de imprastiere a materialului antiderapant, dar si cea de curatare a carosabilului de zapada continua, desi numarul autovehiculelor destinate deszapezirii orasului e mai redus, urmand sa fie reamplificat pe parcursul noptii.

Odata ce podurile si pasajele rutiere sunt curatate de zapada, se trece la eliminarea stratului de omat depus pe traseele pe care ruleaza mijloace de transport in comun. Si abia apoi se va actiona pe strazile secundare, din cate precizeaza reprezentantii municipalitatii. Nu in ultimul rand, e important de punctat faptul ca, avand in vedere ca zapada se depune si pe trotuare, nu doar pe carosabil, si ca si de pe aceste suprafate trebuie inlaturata, Primaria le aminteste proprietarilor de cladiri sau magazine si alte spatii comerciale ca sunt obligati de lege sa dea zapada de pe trotuarele situate in fata acestor imobile, in caz contrar riscand amenzi.

Ar mai fi de amintit cateva aspecte importante- faptul ca atat Primaria, cat si Politia Capitalei le recomanda bucurestenilor sa aleaga sa foloseasca pe cat de mult posibil transportul in comun, si nu masinile personale- in vederea evitarii aglomeratiei si a eventualelor blocaje in trafic, dar si ca in conditiile in care aleg, totusi, sa porneasca la drum, conducatorii auto sa se asigure ca au masinile echipate pentru conditii de iarna.

author avatar
Cristina Stefan
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger