AcasăNewsComandament de iarna: Cum se pregatesc autoritatile sa tina piept ninsorilor!

Comandament de iarna: Cum se pregatesc autoritatile sa tina piept ninsorilor!

Vestile cum ca vremea se va raci considerabil si ca vor veni ninsorile a determinat Ministerul Administratiei si Internelor sa onvoacea comandamentul de iarna.

Vremea se raceste incepand de duminica noaptea. Vom avea parte de lapovita si ninsoare la munte, iar de luni aceste fenomene meteorologice se vor extinde si in vestul, centrul si nordul tarii.

„De luni, in partea de vest, nord şi centru şi mai ales la munte, precipitatiile vor fi sub forma de zapada. De marti, ninsorile se vor muta in sud. Luni este posibil sa dam o avertizare COD GALBEN de ninsori”, a declarat directorul ANM, Ion Sandu, potrivit Romania TV.

Pentru a fi sigur ca iarna nu ne va prinde nepregatiti ministrul de Interne, Radu Stroe, a solicitat CNADNR sa se finalizeze incheierea contractelor de deszapezire pentru aceasta iarna cat mai repede. „Avem o situatie bunicica spre buna privind aprovizionarea cu material antiderapant. Sa speram ca se va continua procesul. Mai rau stam la contracte. Daca nu asiguram utilajele necesare, aproape degeaba asiguram materialul antiderapant”, a declarat Radu Stroe.

De asemenea, Inspectoratelor judetene pentru Situatii de Urgenta li s-a cerut sa intre in regim de permanenta odata cu primele avertizari meteo. Secretarul de stat, Raed Arafat, a solicitat ca ambulantele sa transporte pacientii care fac dializa şi gravidele in ultima luna de sarcina din zonele izolate inca dinaintea inceperii precipitatiilor, astfel incat sa nu fie necesara interventia elicopterelor pentru a asigura tratamentul medical in zonele izolate de precipitatiile abundente.

Citeste si:

Vesti proaste pentru romani: Temperaturile SCAD cu pana la 20 de grade Celsius. Cand va NINGE!

author avatar
Andra Nesu
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger