AcasăNewsColonia Romania, pubela Europei

Colonia Romania, pubela Europei

Fabrica de ciment de la Chiscadaga (Hunedoara) incinereaza la greu gunoiul Europei

Pentru fondurile primite de la Uniunea Europeana, Romania plateste inzecit si o face nu numai in monetar. Suntem sclavi pe aceasta plantatie dintre Muntii Carpati si Marea Neagra, careia noi, cu incapatanare, continuam sa-i spunem „tara noastra”, desi dincolo de Viena ea are deja eticheta pusa – colonie! Suntem piata de desfacere pentru marfurile (alimentare si non-alimentare) de slaba calitate pe care Occidentul le refuza, dar de pe urma carora urmareste, totusi, sa obtina oaresce profit frumusel; asa ca ni le vand noua, ba chiar la suprapret! Suntem teren fertil pentru tot felul de experimente socio-politico-economice. Mai nou, suntem si pubela Europei, in care se arunca deseurile marilor fabrici din Vest!

Fabrica de ciment de la Chiscadaga Hunedoara incinereaza la greu gunoiul Europei

Uniunea Europeana pozeaza frumos cand vine vorba de protectia mediului si sanatatea populatiei. Bruxellesul este cat se poate de interesat de calitatea aerului, vrea parcuri verzi si ape limpezi pentru cetatenii sai. Iar ca sa obtina un asemenea trai, impinge camioanele cu deseuri (toxice&) mult dincolo de granite. Cat mai departe, pana-n Romania, tara ieftina, cumparata la bucata, la gramada, cum vrea clientul, ca aici totu-i de vanzare, inclusiv onoarea, demnitatea si chiar sufletele locuitorilor.

La noi – 17 euro pe tona. La ei, 250 de euro!

Interesant cum a rezolvat Bruxellesul spinoasa problema a incinerarii deseurilor – la ei, pretul sare de 250 de euro pe tona. La noi, s-a „negociat” un tarif de aproape 15 ori mai mic: 17 euro pe tona de deseu ars!

Unde? In fabricile de ciment romanesti! De exemplu, la Chiscadaga, in judetul Hunedoara, doar unul din zece locuitori nu are probleme de sanatate din cauza aerului irespirabil. Oamenii au ajuns sa stea toti pe antidepresive, farmacia din sat e cea mai profitabila afacere! Zilnic, camioane pline cu deseuri medicale (dar si de alta natura – pneuri, baterii de masina, ulei industrial etc) intra pe portile fabricii, venind din toate colturile Europei, din Italia si pana-n Germania si Austria, din Olanda sau Belgia.

China a zis „stop!”

La nivel mondial, preocuparile marilor puteri pentru ecologie sunt cat se poate de serioase. De exemplu, an de an, China primea pana la aproape 10 tone de deseuri din plastic de la tarile membre UE. Asta pana cand presedintele Xi Jinping a zis „stop, pana aici!”, iar Beijingul a interzis importurile de deseuri. A fost momentul in care Occidentul s-a trezit in fata unei situatii de criza, s-au reorganizat retelele, iar Romania a fost aleasa drept destinatie ideala pentru incinerarea gunoiului din Vest.

In clipa de fata, Romania nu are niciun control asupra situatiei. Garda de Mediu efectueaza doar cateva controale pe an la punctele de trecere a frontierei. Nepasatoare, autoritatile inchid ochii in fata acestui flagel care ameninta sa distruga sanatatea generatiilor urmatoare.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.940 afisari

14 COMENTARII

  1. A cui e vina? Nu cumva este vina noastra, a politicienilor nostri incapabili si corupti?!
    Avewm tendinta de a arunca vina pe altii pentru esecurile noqstre. Chiar si ceea ce se preita aici e vina noastra, nualor. Asa se intampla cu o tara ce are o clasa politica de doi lei.

  2. Clasa politica din Colonie este triata si aleasa de stapani.La noi conducatorii nu sunt alesi prin vot ci sunt numiti de cei care ne inumara voturile.Colonia este stapanita prin manipularea usoara a mamaligarilor direct sau prin mercenari bine platiti.Are curajul vreun politician,numit de stapani,sa refuze aceste batai de joc si mulye alte mizerii impuse de stapani?nu are cum ca este imediat linsat si bagat la racoare prin justitia stapanita tot de conducatorii UE.

    • cine sunt ba tembe acesti „stapani” ? sau sunt de fapt tot unii gen „statul paralel” cu care v-a spalat pe creier marele demagog dragnea? se vede ca pe unii din voi chiar va invarte cu cheia un idiot gen gadea cu minciunile lui zilnice.
      saracu brucan! nu credea ca unii din voi vor mai trai 25 de ani , handicapati mintal.
      norocul acestei tari este ca a primit-o UE printr-o greseala, ca vreo 25% din romani sunt plecati sa munceasca in UE, ca totusi justitia l-a arestat pe nemernicul dragnea si ii va urma tariceanu si comunistii sunt pe duca. Altfel v-ati fi uitat si-acum 2 ore la tv unde l-ati fi vazut numai pe putin. nu ca acum nu va uitati numai de un popa fardat si vopsit si-un pupincurist gelat care mai mult foloseste onomatopee decit cuvinte.

      • Ești un tîmpit sadea, din categoria ălora din care avem prea mulți și ne-am cam săturat. Tu chiar ai convingerea că Țara numită România îți mai aparține? Abia de îți mai aparții tu. Mă, boule, măăă…

  3. Priviti mai bine si veti observa ca aceasta clasa politica isi are radacinile inainte de 2000, in anii 90, cand Romania nu era membra in UE si nicinu se declansase campania anticoruptie….Mai atenti la unele nuamte…Suntem doar un mic pion pe tabla de sah globala…Avem impresia, de multeori, ca aul vine dinr-o directie si, de fapt, vine din directia cealalata..si invers…
    Care e soluia? Iesirea din UE..Ok..si mai departe..Moscova? Unii zic China, dar pentru China suntem cat de cat interesanti tocmai prin faptul ca suntem in UE(deci o noua poarta de a putea patrunde aici). Cred ca o alta clasa politica si un popor mai greu de manipulat(adica educatie) ar f solutia pentru o Romanie in interiorul UE. Altfel pentru faptul ca nu avem infrastructura si multe alele vor fi de vina tot timpul altii si nu adevaratii vinovati. Cum se face ca si in alte state mici(sau mai mici-vezi Croatia, Albania(?), Bulgaria etc) Km de autostrada contruita(chiar in zone accidentate, cu probleme) e mult mai ieftin ca la noi?
    Incercati sa vedeti ansamblul, nu fugiti dupa fenta !

  4. Si apropo cine a semnat contractele privin vanzarea (pe nimic ) a Petrom, BCR etc?
    Cine a permis in ultimii ani ceea ce e semnalat in articol? Nu cumva cei care striga hotii si acuza UE de tot ce e mai rau(uneori pe o baza reala), insa de cele mai multe ori pentr a isi acoperi propria hotie, neputinta etc?
    Incercati sa priviti de sus ! Daca ramanem in jocul acesta al oglinzilor, s-ar putea sa tragem concluzii gresite. Todeauna e mai usor sa explicam lucruri simple prin teoria conspiratiei…Si nu e totdeauna corecta. Trebuie sa intelegem ca viitorul il putem contrui noi ! Dar nu suntem singuri pe lume, ci traim intr-o competitie in care nimeni nu ne face servicii. Fiecare are intersele sale.

    • Cine sa semneze contractele de vanzare a Petrom, BCR, RENEL?? mare ordinar simulator poponarul nastase. apoi a urmat nemernicul tariceanu care a facut un dezastru la fel de mare, dar care personal s-a ales cu mai putin de cit nastase. dar toti acesti nemernici au un numitor comun: voiculescu.
      ba prostilor, nimeni din UE nu vrea sa curga rauri de PET-uri in Romania, baraje pline de jegul adus de ploi de zici ca esti in filmele horor.
      va place sa fiti imbecili si sa spuneti aberatii de genul celor ca va tine UE sclavi in colonie! pai ba idiotilor nu va conduce PSD, prin banditii lor, de 30 de ani??? acum ca le scapa Romania de sub control, mai ales datorita celor 25% din romani plecati din tara, comunistii s-au gandit sa infiereze capitalismul. Ba chiar sunteti dobitoci??
      v-ati gindit 2 secunde cine de fapt sunt „stapanii” de care vorbiti? sau si-acum l-ati mai pupa in cur pe dragnea desi e in puscarie?

  5. pai, Dragnea a fost unul din politicienii, care s-a impotrivit unoe masuri luate de bruxelles si unde a ajuns. el a spus ca trebuie sa fie impozitate multinationalele, au iesit alde #rezist, pentru cercetarile de pe piata alimentelor trebuie ca Institutul de Cercetare Chimie alimentare sa fie reinfiintat

    • Katy, de ce nu cumperi numai produse bio romanesti daca UE iti da numai chestii toxice? crezi ca rosia de romania poate ajunga la vanzare daca nu o stropesti de mana sau alte boli? ia intreaba pe unii care cresc rosii de ex. sau crezi ca porcii lui dragnea cresteau bio, fara ingrasaminte? te-ai intrebat vreodata cum de acest nemernic si-a vandut porcii fix cu citeva zile inainte ca daea sa anunte aparitia pestei porcine in romania?
      mai si ginditi bai fraierilor! ca la povesti dragnea era absolvent cu 10 al scolii de teatru si circ! marele patriot dragnea! il durea pe el in cur de voi, vax populimea! v-a furat din toate pozitiile si va ranjea cariatul de cadeati pe spate. a facut un referenduum de 2 zile pt un rahat si si-a batut joc de drepturile fundamentale ale oamenilor.

      • In 30 de ani niciun guvern nu a dat la oameni nimic in afara de Dragnea.Pai cand cresti toate salariile,pensiile si tot pierzi alegerile si mai intri si la puscarie e clar.Isi aduc aminte prostovanii de sloganul „sa traiti bine!” si hop 25% din salariu? Somaj jale,omeni executati de banci etc? Prostovanul prin definitie face politica si este invidios,nu se uita in portofel ca n-are ce sa vada,n-are memorie e ranchiunos ,practic nu mai poate sa gandeasca,traieste viata dintr-o inertie nici el nu stie pe ce lume e.Si mai e ceva,prostovanul devine comunist,activist .Hrana lui zilnica este ura fata de semeni,el de fapt este un om izolat egoist cu probleme psihice netratate.Pentru prostovan notiunea de dragoste,prietenie,iertare nu exista.Si-ar baga si parintele in puscarie ca asa e corect.Bolovanii au ramas fara Dumnezeu si nici nu vor sa se indrepte ,traiesc intr-o suferinta continua,un cosmar.

  6. Cezarica , aveam un caine cu numele tau care facea frumos numai cand peimea o bomboana. Esti prost sau te prefaci ? Stropesti cu noroi Romania , ca asa si pe dincolo lovind in UE. Pai bine ma animalule hranit de comunisti , cine conduce Romania de 72 de ani , de la plecarea Regelui Mihai I ? Comunistii tai ma zgaiba . Taci din gura si mai bucura- te inca putin pan pleaca comunistii la Moskova cand fituici ca ziarul asta vor disparea. Ma idiotule, sti ce le – a spus americanii nemtilor dupa razboi ? Va lasam presa libera si depine de voi sa deveniti o tara libera . Si vedem toti ce este Germania. Asa , ciocul mic ma pramatia…..ului

  7. Pai si Plumb aia ce face? Lol… Cum sa pui Plumb la Mediu? E ca si cum ai pune o Pruna la Justitie… Or un Burlan la FRF…

  8. Sunteti toti niste derbedei !!,nu va convine adevarul ??,de ce nu ati dat comentatariu ?,erau prea evidenti derbedeii vinovati pentru reansformarea Romaniei in groapa de gunoi ??,era prfea evidenta tradarea acestor golani care se joaca dea guvernarea !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger