AcasăSOCIALColegiul Medicilor: Au murit oameni cu ocluzie și peritonită!

Colegiul Medicilor: Au murit oameni cu ocluzie și peritonită!

Dr. Borcean: ”S-a murit mai mult de infarct, ocluzii și cancer”

Adevărul dramatic al genocidului făcut în România începe să iasă la iveală. Președintele Colegiului Medicilor din România, dr.Gheorghe Borcean, arată că, din 15 martie până în prezent, românii au murit de peritonită și ocluzii pentru că au ajuns prea târziu la spital. Numărul bolnavilor morți în această perioadă a crescut cu 20% raportat la aceleași perioade din anii trecuți.

Panica indusă de Guvern atât în rândul populației, cât și în rândul șefilor de spital a reușit să ucidă. Români cu boli tratabile și-au pierdut viața din cauza faptului că s-au temut că se vor infecta cu Covid-19, dar și din cauza conducerii spitalelor, care au refuzat internări de frica izbucnirii focarelor. ”Spitalul Municipal Caransebeș are o clădire separată, unde este secția de boli infecțioase, de pneumologie, care a primit 28 de locuri pentru Covid. Cei cu afecțiuni pulmonare au mai așteptat. Cealaltă clădire are trei zone de acces și am reușit să izolăm complet o aripă de spital pentru Covid, dacă Doamne ferește se umple secția de pneumologie, să poată ocupa aripa pe care am izolat-o. Scăderea numărului de pacienți a venit din două cauze. Prima a fost aceea că toată lumea a fost speriată când a văzut corturile de izolare din fața spitalului și nu a mai venit. Avem pacienți cu fractură de șold și nu vin pentru că este spital cu Covid. Au venit abdomene acute, ocluzii, peritonite, infarcte intestinale în stadii terminale, asta a fost. Au murit pentru că au venit în stadii depășite. A fost un război și în război există și victime colaterale. A doua cauză a fost habotnicia administrațiilor de spital și a conducerilor acestora, care nu au făcut internări pentru că au vrut să evite ca unitatea sanitară să devină focar și să se întâmple ca la Suceava. Asta a ținut și de medici, de cât de tari și de curajoși au fost ei, astfel încât să interneze pacienții înfruntând administrația. Pentru că răspunderea în fața legii o au medicii. Directorul administrează ceva, poate să-mi spună ceva, dar medicul este liber profesionist și nu poate interveni nimic între el și pacientul său. Niciun fel de altă judecată, în afară de cea medicală, nu este între el și pacient. Din păcate, acești medici sunt mai puțini decât erau odată, pentru că în ziua de azi toată lumea se complace, se complac și medicii, la fel cum se complac și ceilalți cetățeni”, ne-a declarat dr.Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

Cine răspunde?

Președintele CMR ne spune că au murit, în această perioadă, cu 20% mai mulți pacienți decât în aceleași perioade ale anilor trecuți. Oameni care puteau fi salvați dacă cei care au gestionat pandemia nu ar fi făcut atâtea greșeli și bâlbe. ”Noi ne-am angajat de la început ca să respectăm întocmai, pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, ordinele date de politic și Guvern și, dacă avem ceva de comentat, să nu o facem acum, ci să o facem după aia, pentru că sigur va exista o evaluare. Trebuie să avem o discuție despre spitale și despre sistemul sanitar, să vedem ce anume nu a funcționat în primele două-trei săptămâni, ce trebuie uniformizat în gândirea medicală, ce anume trebuie făcut cu resursa umană, pentru că nimeni nu ne garantează astăzi că peste șase luni, un an sau zece ani nu se va mai întâmpla așa ceva. Ce știm sigur, raportat la perioada anilor trecuți, este că numărul de bolnavi care au murit a fost cu 20% mai mare. În perioada stării de urgență și a stării de alertă s-a murit mai mult de infarct, de ocluzii și de cancer. Dacă vor exista dovezi pro și contra că se putea altfel, cel puțin vom fi învățat, după perioada asta, că nu se face așa. Va trebui să avem un sistem care să poată face față și pandemiei și, totodată, să izoleze și să trateze și ceilalți pacienți. De la anul, va trebui să avem 2.000 de paturi la Terapie Intensivă, 5.000 de paturi la infecțioase, iar celelalte zeci de mii de paturi să fie în așa fel organizate încât să primească restul pacienților”, a mai afirmat președintele Colegiului Medicilor din România, dr.Gheorghe Borcean.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
59.900 afisari

52 COMENTARII

  1. Guvernul PNL, cu Johannis în frunte ar trebui deferiți justiției pentru atentatul la securitatea medicală a românilor. De ce nu s-a făcut autopsia fiecărui decedat, pentru a vedea adevărata cauză a decesului?

      • Cine să i condamne fratilor?????Justiția care i apără și toți sânt in politică????Bine că s au revoltat în Piața Victoriei pt iohanis.Acum se vede clar ca toți au fost plătiți să stea in frig.Dobitocii .De ce nu iese Bucuresti ul ?????

      • În primul rînd Johanis nu a permis comunicarea medicilor a acestei pandemii,explicarea măsurilor de urmat!!!Dînsul nu are nici-o competență medicală doar că este cel mai înalt și la propriu și la figurat!Nu este bine!Să răspundă cu demisia sub oblăduirea dumnealui s-au întîmplat toate aceste orori și mai sînt și altele!!!

    • S-a facut autopsie si scrie la fiecare ce comorbiditati avea. Dvs vorbiti prostii, precum si acest site de rahat

    • Toți cei care au contribuit la moartea cuiva care nu a fost îngrijit medical la timp ,să fie deferit justiției și condamnat pentru ucidere din culpă. Caz concret: fratele meu de 60 de ani a murit acasă externat fără nici un tratament.Sînt mulți complici care trebuie urgent pedepsiți.

    • Pentru ca după ce stai la ATI vreo 2 săptămâni cu furtun pe gat ca nu mai poți respira nu e nevoie de autopsie ca să se știe ca n-ai murit de piatra la fiere

      • AȘA o stat și mama ,la autopsie o zis ca o luat infecții nozocomiale….Pai cum sa nu ia ca o folosit o masca de oxigen tot salonul….De interne și la aerosoli o spala la ghiuveta cu apa de la robinet fără nici o solutie….

  2. Spitalele românești sint și azi goale datorita tradatorilor PSD pt. ca au votat tot ce le-au cerut niște malagambe cu 20% in parlament.Deși ROMÂNII PLATESC SERVICIILE MEDICALE SÎNT LIPSIȚI ILEGAL DE guv.orban,PNL ,Johannes,cu complicitatea lu ciulacu și a PSDului tradator de românii care i-au votat sa conduca țara 4 ani, și nu să se dea la o parte să stea pe privilegii nesimțite-n parlament și ddeconcentrate.

    • PSD-ul a votat cu malagambele fasciste cu 20% in Parlament, pentru ca PSD-ul a fost confiscat de securistii statului paralel mafiot. Marcel Ciolacu, Paul Stanescu si toata conducerea actuala a PSD-ului este formata din securisti acoperiti. PSD-ul actual nu mai este PSD-ul lui Dragnea, care a marit salarii si pensii, a impozitat pe cifra de afaceri bancile si multinationalele care nu plateau impozite pentru ca declarau profitul zero, s-a opus jefuirii resurselor Romaniei de catre colonialistii americani, austrieci, olandezi, etc.

      • Mare dreptate aveți Poate lumea o sa înțeleagă ca au băgat un om pa pușcărie care ii încurca foarte tare !!! Acum e liniște ! Werner face ce vrea , PNL ul la fel , trai neneacă , suferă săracii bătrâni și pensionari !

      • Eu am văzut de mult schimbarea la P S D, probabil lumea se aștepta sa-,și revină după cite se vede a luat-o. o la vale, au devenit lacheii puterii, îl regret pe Ponta, pe Dragnea și pe Dancila!

  3. Mama mea ar fi trebuit operata pana in luna februarie martie de o afectiune grava de inuma. Asteptam doar programare pentru coronografie, care nu s-a puturt face datorita evenimentelor. Mama decedeaza pe data de 07 iunie, dupa o lunga perioada de agonie cu insuficienta acuta respiratorie. Cum este posibil ca oameni cu pregatire si responsabili sa lase organizarea spitalelor pe mana unoi gunoaie politice? Cine se face responsabil de aceste pot sa le spun crime???

  4. Nu se face nimeni responsabil aşa cum nu au fost responsabili de morţii din Revoluţie,Mineriadă ,Colectiv.Păcat de acele vieţi…..

  5. Iar incepi zu cu manipularile tale ????Nu ti-a spus Arafat ca nu au murit mai multi oameni ca in alti ani ?Sa zica famiilile celor decedati cum zici tu ca au murit de ocluzie intestinala dar nu sa posteze tu rahaturi

  6. Asa s a întâmplat pe tot globul…OMS a dat ordine si s a executat …banii vorbesc….s a vrut să moară cati mai multi bătrâni,pensionari…

  7. Cei vinovati de genocid trebuie sa răspundă în fata legii! Începând cu cei care au instituit masurile abuzive.

  8. Îmi vine să râd și să plâng……. Va mai amintiri de Colectiv? Ziceau medicii, politicienii …..ca o sa facă și o să dreagă……… Iată ce au făcut……. Din păcate este o cardasie…….banii pentru ei înseamnă totul. Chiar dacă mai sunt excepții…. Sunt excepții și atât, rămân izolate. De ce trebuie sa respecte corpul medical ceea ce înțelege că nu i corect? De ce nu au făcut corp comun împotriva aberațiilor? Acceptând le sunt la fel ca cei care au hotărât. Nu o sa plătească nimeni. Gloata se alege cu victime colaterale……. Și din păcate nu înțelege nimic…….

    • Bună dimineața!
      Veniți cu rezultatul unor studii din
      18.06 și vreți să îl folosiți pe post de contraargument pentru niște decizii luate în 15.03 ?! ?
      Cu părere de rău, ori sunteți prost, ori îi credeți proști pe alții
      Aaa… și ce înseamnă ” simptoame”, că în limba română nu există acest cuvânt ?

  9. Toți cei care se fac vinovați de genocidul poporului sa răspundă penal ,pe Ceaușescu l-au judecat și condamnat la moarte într-o oră și jumătate.Toti acești masoni să fie trași la răspundere .

  10. ESTE O EXCROCHERIE GLOBALĂ NU E NICI UN COVID !DOAR O GRIPĂ CARE CIRCULĂ ÎN TOATĂ LUMEA IN ANOTIMPUL RECE!!!MAFIA HITLERISTĂ PNLPDL GUVERNUL LUI HITLER AU ÎNCHIS SPITALELE PUBLICE!!!PACIENȚII NU AVEAU UNDE SE TRATA SI AU DECEDAT CU ZILE !!!!!ESTE OPERA ACESTOR CRIMINALII PNLPDL SI NAZISTUL CARE AU ÎNDATORAT ROMÂNIA CUM ERA ÎN ERA PEDELISTĂ FMI SI DISTRUGERE TOTALA IN ROMÂNIA PLĂTIM SI AZI DATORIA FMI JAFUL PDL!!!!!!!!!ACUMA CU REPETARE DIN NOU JEGURILE PNLPDL CU SUSTINEREA NAZISTULUI AU FURAT GUVERNAREA PSD CARE ERA DE PARTEA POPORULUI!!!!!MAFIA HITLERISTĂ AU PROFITAT DE ACEASTĂ PANDEMIE INEXISTENTĂ AU ÎNDATORAT ROMÂNIA CU PESTE 40 MILIARDE € IN SCOPUL LOR MESCHIN DE JAF PE BANII NOȘTRII!!!ROMÂNIA ESTE JEFUITA DE ACEST GUVERN MAFIOT,CARE TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ PENAL PENTRU ACEASTĂ SITUAȚIE GRAVĂ!!!!!

    • Tu chiar ești prost, bați câmpii și câmpii te bat pe tine. Furi curent cu desaga. Ascunde-te undeva, că ajung copiii să creadă în legenda lui Moș Dragnea.

  11. ANTENA 3 AU FĂCUT ACHIZIȚII DIN DONAȚIILE OBȚINUTE DE LA TELEDON PT.DOTAREA UNUI SPITAL DIN BUCUREȘTI ESTE MERITUL SI EFORTUL DONATORILOR PRINTRE EI SI PSD AU DONAT 200.000 € .LA INAUGURAREA ACHIZIȚIILOR IN SPITAL AU FOST PREZENȚI SI MAFIOȚII LIBERALI CU NAZISTUL IN FRUNTE !!!NEMERNICII AU MINȚIT POPORUL CĂCI AU PARTICIPAT LA CUMPARAREA ACESTOR ACHIZIȚII!!!NIMIC MAI JOSNIC BANDIȚII ORDINARI!!!PNLPDL CRIMINALII NATIUNII NICIODATĂ NU AU FOST CU POPORUL DINTOTDEAUNA JAF SI MINCIUNI ASTA-I CARACTERIZEAZĂ TREZIȚI-VĂ OAMENI BUNI LA REALITATE NU SUSTINETI MIZERIA LIBERALĂ FRAUDA SI MINCIUNI DEZASTRU NAȚIONAL!!!!!

  12. Partidele din opoziție de ce nu au făcut nimic pentru ca puteau fiind majoritari. Și nici măcar acum când se știe. Degeaba mai critica după.

    • Stimatul mult don’dr.Borcean Ghe. preș.col.medicilor,ar face bine să nu mai arate cu degetul către alții,ci să se uite-n ograda sa și să spună ci a făcut,,reforma”din spit.mun
      C-sebeș și concurența neloială ce o făceau unii medici de acolo,folosind spațiile policlinicii cu toate dotările și utilitățile pt.buzunarele lor,pt.chirii modice,derizorii.Lasă-i pe alții să mai profeseze ,,medicina” că ești cam de pensie,nu crezi d-le Borcea Ghe.?

  13. Stimatul mult don’dr.Borcean Ghe. preș.col.medicilor,ar face bine să nu mai arate cu degetul către alții,ci să se uite-n ograda sa și să spună ci a făcut,,reforma”din spit.mun
    C-sebeș și concurența neloială ce o făceau unii medici de acolo,folosind spațiile policlinicii cu toate dotările și utilitățile pt.buzunarele lor,pt.chirii modice,derizorii.Lasă-i pe alții să mai profeseze ,,medicina” că ești cam de pensie,nu crezi d-le Borcea Ghe.?

  14. Pentru ce plătim 35 % din venit, la sănătate si cas!?? Dacă ai o problemă de sănătate esti tinut pe la poarta spitalului sau policlinici, ești tratat cu indiferență, așteaptă șpăgii.. ? Cunosc cadre medicale care au stat acasă trei luni, și au luat salariu intreg… Din banii prostilor ?… Măcar cabinetele de stomatologie să trateze pacienti pe asigurare, că ferească Sfântul să ai nevoie de a-ți trata vro măsea ?

  15. Spitalele trebuiau să fie împărțite în fiecare regiune să existe 1-2 pentru Covid 19 iar restul să fi fost capacitate să rezolve urgențele .Ori în același spital ,cu intrări separate putea funcționa concomitent de o parte pentru Covid 19 iar de altă parte pentru urgențe iar bolnavii care nu erau de „urgență ” puteau fi amânați până la terminarea perioadei critice .Nu se pot dedica majoritatea spitalelor doar tratamentului Covid 19 când ai o capacitate de 200 de paturi și de fapt ai internați 10 pacienți și ții blocat tot personalul sanitar câtă vreme mor bolnavi cu alte afecțiuni urgente la care li s-a refuzat internarea.

  16. Dr. Borcean zice asa: ” Dacă vor exista dovezi pro și contra că se putea altfel, cel puțin vom fi învățat, după perioada asta, că nu se face așa. ”
    .
    Doctore, daca taceai… ar fi fost mai bine! Lasitatea tipica a românilor în general, aici a medicului sef la Colegiul Medicilor, în mod special, face la fel de mult rau ca prostia si oportunismul politicienilor.
    Ia spune-ne, doctore, daca ai un pic de constiinta când areti cu degetul ca au murit niste oameni care ar fi putut salvati, de ce te multumesti doar cu niste „ÎNVATAMINTE” rezultate din perioada asta, si nu faci plângere la procuratura împotriva decidentilor din cauza carora au murit acesti oameni?
    .
    Doctore, ai auzit ca în Franta exista un grup de medici si nu numai, care l-au dat în judecata pe premierul Philippe si pe înca vreo alti doi ministri pentru proasta gestionare a crizei sanitare, pentru vietile care ar fi putut fi salvate în conditiile unei altfel de guvernari?!
    Doctore, daca ai fi facut si d-ta o plângere împotriva vonovatilor, poate ca ti-as fi privit cu putina îngaduinta aceasta interventie, asa, însa, nu îmi provoci decât un sentiment de stupefactie si dispret. Daca Taceai… ar fi fost mai bine!

  17. De ce de ce ? 33 de ani de jaf de indiferenta și lipsa de profesionalism . Complice ești și tu .V ați complăcut Intr o societate a șpăgilor a baronatelpr a maneliștilor . Succes și nu va mai plangeti . Este vremea plăților tuturor facturilor .

  18. La un popor de prosti, guvernanti hoti si o sa vedeti tara asta impartita cat de curand cu un neamt si un ungur in frunte .Iarta-ne Doamne ca nu stim ce facem!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger