AcasăNewsColegiul Medicilor a început o cercetare în ceea ce priveşte situaţia de...

Colegiul Medicilor a început o cercetare în ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Colegiul Medicilor din Bucureşti anunţă că a declanşat o cercetare în ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Totul, în urma acuzaţiilor conform cărora 20 de pacienţi ar fi murit după administrarea necorespunzătoare a unui medicament. Totodată, Colegiul Medicilor va sprijini demersurile Ministerului Sănătăţii în acest caz.

În urma informaţiilor din spaţiul public, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională în situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti”, a transmis, joi seară, Colegiul Medicilor Bucureşti.

De asemenea, CMMB transmite că va oferi sprijin în demersurile iniţiate de Ministerul Sănătăţii în acest caz.

MS trimite Corpul de Control la Spitalul „Sf. Pantelimon” București

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, 11 aprilie, că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti.

„În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, în cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților.

Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate”, a precizat MS, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
170 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce colegiu? Acolo sa mearga procurorii sa-i aresteze pe ”eroii” in halate albe.

  2. se cerceteaza ei intre ei , o gluma proasta . toate cazurile au fost musamalizate de acest colegiu inutil . doctori din afara sa fie adusi sa cerceteze , mafia din sanatate este cea mai puernica .

  3. Nu inteleg. Acolo a avut loc crime in lant si vine….. colegiul medicilor!
    NU, nu colegiul trebuie sa vina ci politia si procuratura, legistii care sa investigheze si sa bage la puscarie medicii criminali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger