AcasăNewsColegii politistului ucis: „Tu intri in pamant, criminalul merge intr-un loc democratic”

Colegii politistului ucis: „Tu intri in pamant, criminalul merge intr-un loc democratic”

”Passaris de Romania”, Ionel Lepa, va fi externat astazi si trimis in penitenciar unde va executa pedeapsa pentru care a fost dat in urmarire. Conicidenta sau nu, tot astazi omul legii Crisitan Amarie, de 43 de ani, cel care a fost impuscat in schimbul de focuri, va fi condus pe ultimul drum de familie si apropiati.

Medicul Ovidiu Burlacu, cel care l-a operat pe Ionel Mircea Lepa, a declarat ca interventia chirurgicala a durat 30 de minute si ca individul este bine. Cel mai probabil, criminalul va fi incarcerat la Penitenciarul din Arad, care este de maxima siguranta. Pe de alta parte, colegii lui Amarie au postat mesaje de incurajare pentru cei doi copii minori ai politistului si pentru sotia care va trebui sa-si creasca de acum singura copiii. Ionut Rasica, un politist din Brasov, a transmis un mesaj cutremurator pe Facebook. ”In timp ce Cristian Amariei zace mort, dupa ce a fost impuscat in misiune la Recas, criminalul acestuia merge intr-un loc democratic, cu drepturi duium”.

Inca un dosar penal

Reamintim ca, in urma activitatilor informativ operative desfasurate de politisti, Lepa a fost incercuit intr-o casa din localitatea Remetea Mare si a fost capturat cu pistolul la brau. Acelasi imobil fusese verificat de oamenii legii in ziua precedenta, dar infractorul era ascuns in vegetatia din apropiere. El a crezut ca politistii au plecat si s-a dus in locuinta perchezitionata, fara sa stie ca politistii stateau la panda. Conform primelor declaratii, ”Passaris de Romania” a mers pe jos, pe langa calea ferata, circa 7 kilometri, de la Izvin, locul unde a avut loc schimbul de focuri. Lepa a fost ranit, fiind atins de trei gloante.  Din datele furnizate de oamenii legii reiese ca barbatul a pandit un moment in care putea sa treaca neobservat de localnici si a batut la poarta casei bunicii unui prieten de-al sau. La perchezitie anchetatorii au descoperit, insa, urme de sange, atat in locuinta in care se refugiase, cat si in podul casei. Mascatii de la SIAS au inconjurat perimetrul pentru a nu-i lasa vreo sansa de scapare ucigasului si au asteptat momentul in care s-a stins lumina in casa. Atunci au intervenit si l-au luat, „ca din oala”. Socat de interventia brusca si in forta a mascatilor, infractorul a urinat pe el. In perioada urmatoare procurorii il vor trimite in judecata pentru omor deosebit de grav.

author avatar
Ramona Feraru
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger