AcasăNewsColegii din TNB, mesaj impresionant de adio pentru Mircea Albulescu

Colegii din TNB, mesaj impresionant de adio pentru Mircea Albulescu

E o zi tare grea pentru lumea teatrului autohton, cea in care inima actorului Mircea Albulescu a incetat sa mai bata.

Printre cei care au ales sa transmita un gand despre cel care a fost Mircea Albulescu se numara si colegii sai de breasla, de la Teatrul National din Capitala, unitate teatrala care poarta numele marelui dramaturg Caragiale, si unde maestrul a lucrat incepand cu anul 1975.

Intr-un mesaj incarcat de emotie si de regrete, semnat chiar asa -„Colegii din Teatrul National „I.L.Caragiale””- cei care l-au cunoscut indeaproape si au lucrat aprope trei decenii alaturi de Mircea Albulescu, un artist care a venerat teatrul si scena si i-a respectat spectatorii, au ales sa spuna lumii ca nu il vor uita nicicand pe actorul, scriitorul si profesorul universitar care a parasit scena vietii la primele ore ale zilei de vineri, pe 8 aprilie, la varsta de 81 de ani.

„Ne-a parasit un mare actor: Mircea Albulescu. Vestea a cazut ca un trasnet. Colegii lui, dar si publicul ii vor simti lipsa… A interpretat sute de roluri in teatru, in film, la televiziune si la radio. Cu o daruire exemplara. A avut har. A fost un exceptional profesor, respectat si iubit, prin mana caruia au trecut generatii de tineri viitori actori. A publicat poezie si proza. A fost un coleg minunat si un prieten rar. Ne va lipsi vocea lui grava cu inflexiuni calde, adresandu-ni-se cu apelativul ”Bunii mei…”. Si ne simteam mai buni…”, noteaza reprezentantii colectivului Teatrului National din Bucuresti, pe pagina oficiala de Facebook a institutiei culturale situate in inima Capitalei.

[youtube]ZaNjGmVTAAI[/youtube]

sursa foto: Facebook/TNB

author avatar
Cristina Stefan
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger