AcasăNewsColegii actori il plang pe Serban Ionescu

Colegii actori il plang pe Serban Ionescu

Artistii au fost devastati la aflarea vestii ca Serban Ionescu a murit. Cu totii sunt alaturi de familia actorului si au tinut sa transmita condoleante si parerile lor de rau.

Vasile Muraru a primit cu mare tristete vestea si a inceput sa planga. „Dumnezeu sa-l ierte! Am fost coleg cu el in facultate. Eu anul intai, el anul patru. Cand am fost prima data in viata mea sa votez, cu el am fost. El m-a dus. Cativa ani mai tarziu imi amintesc ca a facut un gest incredibil. Filma pentru pelicula „Ion”, la Sibiu. A lasat totul balta, a luat taxiul de acolo si a venit la Bucuresti ca sa ma scoata in oras. Serban a fost un om de un mare caracter, un prieten adevarat, un om bun”, conform wowbiz.ro.

Actrita Rodica Popescu Bitanescu a declarat ca Serban Ionescu a fost un mare om si un mare luptator, care a avut puterea sa nu se sperie si sa se imprieteneasca cu moartea. „Eu o sa vorbesc despre faptul ca Serban a fost un mare om, care, de peste un an si jumatate, s-a luptat cu aceasta boala necrutatoare”, a spus actrita.

„Serban Ionescu a fost un actor din generatia foarte bine pregatita. Pacat ca generatia asta incet-incet dispare si nu prea se ridica actori tineri suficienti ca sa le ia locul. Serban Ionescu lasa un gol in special in filmul romanesc. El va ramane in teatrul si in filmul romanesc ca un actor cu contributii extraordinare. Una din ele este cea din Ion”, a marturisit actorul Dorel Visan.

Aflat pe patul de spital in urma unei interventii chirurgcale, Ion Dichiseanu a primit si el vestea mortii lui Serban Ionescu.  „Regret ca am pierdut un mare actor, prieten. Din pacate, incet, incet, randurile noastre, ale actorilor, se subtiaza. Mor oameni valorosi. Serban era foarte dragut ca om. Am lucrat alaturi de el intr-un serial de televiziune. Avea un rol principal, asa cum i se cuvenea unui actor de talia lui Serban. Era tatal unei fete careia eu ii faceam curte. Sunt trist. Foarte trist. Nu pot merge la inmormantare, pentru ca si eu sunt internat in spital”,  a declarat actorul pentru sursa citata.

Anca Pandrea trece din nou printr-o grea incercare, la putin timp dupa moartea lui Iurie Darie. Actrita a fost devastata la vestea ca Serban Ionescu s-a stins din viata si a izbucnit in lacrimi. „Sper sa il ajute Dumnezeu pe lumea cealalta. Sa il intalneasca si pe Iura al meu”, a fost mesajul transmis de actrita.

Alexandru Arsinel regreta ca nu s-a putut face nimic pentru ca Serban Ionescu sa se insanatoseasca si sa revina pe scena. „E foarte trist cand dispare un mare actor. E cumplit ce s-a intamplat, un mare actor de film si de teatru. Imi pare tare rau de Serban, e cumplit. Imi pare rau pentru ca a fost diagnosticat si nu se putea face mare lucru decat sa asistam cum se topeste”, a declarat Arsinel citat de rtv.net.

Florin Zamfirescu a declarat ca regreta decesul colegului sau Serban Ionescu, precizand totodata ca se bucura ca acesta a scapat de chinul care i-a marcat ultima parte a vietii. Cei doi se cunosteau de pe vremea cand erau studenti.

„Lasa in urma roluri, o amintire a celor care l-au iubit, un copil si ne lasa pe toti in urma. Serban Ionescu a plecat. Intr-un fel ma bucur ca a scapat de chin, pentru ca stiu prin ce a trecut. Era un actor unic in Romania. O viata intreaga am invatat de la el. Am jucat in multe piese. Imi aduc aminte si acum: eu eram cel care murea, iar el, cel care ramanea in viata. Era un om puternic. Nu l-am vazut de un an, dar vorbeam la telefon. Am tinut legatura.  Eu stiam ca boala lui e fara leac. Noi vorbeam intre noi, stiam ce are. Imi pare rau ca in ultimele lui luni ale vietii a plecat urat, inselat, in prag de divort, nu merita asa ceva. Sigur, Magda e o femeie buna, nu judec pe nimeni. Dar el a plecat lovit pe lumea cealalta. Am auzit de Irina, ca e femeia care i-a stat alaturi. M-am bucurat ca exista o persoana care sta langa el. O persoana careia sa-i pese de el, care sa-i aline gandurile”, a spus indurerat Zamfirescu.

Chiar daca face parte din generatia tanara de actori, Medeea Marinescu, are numai amintiri frumoase legate de Serban Ionescu. L-a admirat ca actor si au jucat impreuna pe scena.

„Un om minunat! O sa am mult timp amintirea lui frumoasa si luminoasa. Pentru mine ramane amintirea de la filmarile filmului Ion. Am amintiri frumoase de atunci cu el, desi eram doar un copil. La teatru, am colaborat la o piesa, „Dineu cu prosti”, si ne-am simtit extraordinar pe scena”, a spus Medeea Marinescu la Antena 3.

Actrita Oana Pellea a scris pe pagina sa de Facebook, ca, pentru ea, Serban Ionescu ramane Pelicanu’, studentul cu zambet timid, talentat „si iubit de profesorul lui, Amza”.

„Pentru mine o sa ramana Pelicanu’ …studentul cu zambet timid, inalt si ca un argint viu, talentat si iubit de profesorul lui, Amza, ce ne venea in casa, cu respect si iubire. Mi-a fost si o sa-mi fie drag. Dumnezeu sa te odihneasca, Serban Ionescu!”, a scris fiica regretatului actor Amza Pellea.

Andreea Marin a publicat si ea un comentariu pe pagina personala spunand ca am inceput sa fim din ce in ce mai saraci intrucat multi actori se sting, iar altii care sa ajunga cel putin la acelasi nivel in lumea artistica sunt foarte putini. „Imi pare tare rau… Dumnezeu sa-l odihneasca! Suntem din ce in ce mai saraci” a scris Andreea.

author avatar
Andra Nesu
1.080 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger