AcasăNewsColdea si Zuckerberg au vorbit mult si n-au spus nimic

Coldea si Zuckerberg au vorbit mult si n-au spus nimic

Plasati pe paliere diferite, dar atat de apropiati prin conjunctura faptelor si mai ales a banuielilor ce planeaza asupra lor in acest inceput de primavara. Florian Coldea si Mark Zuckerberg sunt barbatii momentului in Romania, respectiv SUA. Doua tari vecine (americanii sunt ca sovieticii, si-au tras granita pe unde au avut chef) si mai ales prietene, doi oameni maturi si cu eticheta „tradator” lipita pe frunte!

Peste Ocean, milioane de oameni au stat cu sufletul la gura pret de cinci ore ca sa vada audierea fondatorului Facebook in Congres. Una, doua fraze coerente, zeci de „nu stiu/ nu cunosc/ n-am idee”, dar, mai presus de toate, habarnistii congresmeni au obtinut de la Zuckerberg ce-si doreau cu ardoare: Rusia e un pericol pentru America!

Cuvantul magic pentru americani: Rusia

Expresia atat de dorita si cu sufletul la gura asteptata, promisiunea ca Facebook va considera Moscova un dusman, asta au urmarit politicienii, asta le-a dat Marcu din Silicon Valley. „E o cursa continua a inarmarilor. Cata vreme sunt oameni in Rusia a caror munca este de a se amesteca in alegerile din alte tari, va fi un conflict continuu. Ce pot sa promit este ca vom investi semnificativ ca sa ne asiguram ca oamenii nu raspandesc dezinformari si nu incearca sa se amestece in alegeri folosind Facebook (...)Trebuie sa investim in a ne dezvolta si in acest domeniu, caci ei vor continua sa devina tot mai buni”, a pus punctul pe „i” Mark Zuckerberg, o declaratie dupa care restul audierii n-a mai avut niciun sens.

Audierea de 3 miliarde de dolari

Pupat Piata Independentei si crescut actiunile la bursa ale companiei Facebook, asa s-a incheiat mult-asteptata audiere in Congres a miliardarului evreu. „Averea lui Zuckerberg a crescut cu 3 miliarde de dolari dupa ce le-a vorbit politicienilor”. O informatie prezenta, ieri, in toata presa internationala, dovada ca intr-un business de anvergura nu poate exista publicitate proasta.

Coldea nu a fost audiat. A tinut un speach

Aproape concomitent, pe plaiurile dambovitene s-a jucat o piesa la fel de jenanta, regie ieftina, dar cu actori de prim rang. Florian Coldea s-a prezentat pentru a doua oara in fata Comisiei parlamentare de control SRI. Trebuia sa fie audiat, dar parca a tinut un speach. Discret in exprimare, evaziv in mai toate raspunsurile date, ba pe alocuri ne-a lasat impresia ca i-a scos la tabla chiar pe anchetatorii sai. Mai lipsea sa imparta si calificative! De altfel, aroganta cu care se legitimeaza Coldea descrie cu fina acuratete debandada care de cativa ani guverneaza „intelligence-ul” romanesc.

Tradarea tarii, sport national

Plasat sub protectorat american, fostul prim-adjunct al directorului SRI isi permite, afisand un tupeu demn de o cauza mai buna, sa ia in deradere orice acuzatie ce-i este adusa, ca si cum tradarea patriei a devenit sport national, e o banala joaca de copii. Tara arde pe tema filajului practicat de SRI, fostul sef SPP, l-am numit aici pe generalul Dumitru Iliescu, il catalogheaza (ce-i drept, voalat) „agent dublu”, iar Coldea se piaptana. „Poate faceti precizari la solicitarea cui ati inceput acest demers (n.n. – de filaj al ofiterilor cu cele mai inalte functii in armata romana, inclusiv asupra sefului Statului Major General!) si cui i-ati transmis informatiile respective”, urla generalul „Mitica” Iliescu, intr-o aluzie cat se poate de evidenta la tradare in favoarea partenerilor americani. Parteneri care, devine tot mai clar, au inceput sa ne considere niste vasali, executanti obedienti ai unor ordine ce nu de fiecare data servesc interesele natiunii romane. Florian Coldea si Mark Zuckerberg isi interpreteaza perfect rolurile. Ambii au manipulat oameni (unul folosindu-se de serviciile secrete, altul cu ajutorul social media), iar acum fac pe neprihanitii. Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase.

author avatar
Cristina Elvira
146 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe jidanelu Zaharbergar trea sa, l intrebe de ce ai amprenta faciala si cine se foloseste de ea cat si de ce pui ca CEO basmaua pe camera? Iar pe Coldea de ce bea in privat cu un membru de comisie Sri cat si de ce se folosea politic de protocol cat si in detrimentul prosperitatii natiei lui, cine a dat erata si cine a furat votul in diaspora? Ca-i vad pe besinosi dau lectii la Trinitas-Baconschi Lazarus Niamtu si Papa prostea bogdaprostea!

  2. La fel de ce unele conturi false nu pot fi citite de proprietarul contului original cine le foloseste si de ce unele mesaje nu apar chiar daca apar si cine foloseste aplicatia cum zic?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger