AcasăNewsColdea facea liste cu tinte si condamnari

Coldea facea liste cu tinte si condamnari

Fostul judecator si Director in cadrul Ministerului Justitiei Ovidiu Putura  face dezvaluiri incendiare din spatele gratiilor. Aflat in penitenciarul Jilava, unde executa o condamnare de 5 ani pentru dare de mita, fostul magistrat a sustinut ca in 2014 a vazut mai multe liste cu persoanele considerate ”tinta” de sistemul din ”campul tactic”. Acesta a afirmat ca ”listele negre”erau facute de Florian Coldea si ca erau detinute de Dumitru Dumbrava. Astfel, dosarul cu  persoana ”decapata” ajungea la completurile de judecata care trebuiau sa dea condamnarea trecuta pe lista.

Putura a declarat, in cadrul interviului, ca ”listele negre” erau insemnari ale celor doi fosti ofiteri Coldea si Dumbrava. Mai mult, acesta spune ca in dreptul ”tintelor” care trebuiau ”paradite” de DNA erau notati si anii de condamnare pe care trebuiau sa-i primeasca din partea instantelor unde erau judecati cei trecuti in document. Putura a explicat ca de-a lungul timpului a verificat daca anii de inchisoare notati pe ”listele negre” s-au confirmat si ca judecatorii si-au insusit exact cele scrise pe hartie. ”Alina Bica a primit cat scria pe lista. La fel si Udrea sau altii din dosar care erau notati acolo”, a spus Putura. Fostul magistrat a mai adaugat ca in cazul in care a fost condamnat la inchisore, pentru a i se ”inchide” gura, este acuzat de dare de mita dar ca acest fapt nu a putut fi probat nicodata de procurori. Mai mult, mituitul, o judecatoare, cu care a avut o discutie si careia i-a promis ca-i va da listele cu localitatile unde se vor tine examene pentru magistratura, ceea ce e de notorietate ca sunt facute publice cu 30 de zile inainte de a incepe propriu zis testarea, nu a fost cercetata pentru luare de mita decat dupa ce el a facut mai multe plangeri. Putura a adaugat ca ancheta in cazul magistratei a inceput la doi ani dupa ce el a fost condamnat si ca, stupefiant, luarea de mita desi este considerata o fapta mai grava decat darea de mita, judecatoarea a fost condamnata la doar 3 ani, cu suspendare.

Condamnati deja pe hartie

Pe de alta parte Rudel Obreja, unul din cei de pe ”lista neagra” a condamnarilor, a reactionat  virulent dupa ce i s-a confirmat ca se stia cati ani de inchisoare va primi alaturi de Udrea.  ”Si-au batut joc de viata mea si a familiei mele, m-au calcat in picioare. S-au fabricat probe si martori pentru a se obtine condamnarea mea. Putura a facut o declaratie care confirma ceea ce spun de cativa ani : am fost executat de un Sistem Opresiv si Criminal. Abia acum ma cuprinde teama ca ma pot imbolnavi de inima rea si tot ce deriva din asta. Fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale”, a scris Rudel Obreja pe contul sau de socializare.

author avatar
Ramona Feraru
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger