AcasăUtileMeteoCodul Roşu de viscol, prelungit în România! Peste 200 de persoane, blocate...

Codul Roşu de viscol, prelungit în România! Peste 200 de persoane, blocate în mașini. Cătălin Predoiu, apel către români

grecia

Vremea rea îşi face de cap în continuare, în România. A fost prelungită alerta cod roșu pentru județele Galați, Brăila, Tulcea și Constanța.

Specialiştii de la ANM anunță că viscolul va continua. Meteorologii au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00 de intensificări ale vântului, temporar viscol.

Cod Portocaliu în Dobrogea

A fost emis şi COD PORTOCALIU de viscol pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00 pentru estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură.

În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h.

În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Maşini, blocate în nămeţi

Conform unei ultime centralizări făcute de ISU, sunt înzăpezite în diferite zone 35 de autoturisme, patru microbuze, două autocare, o autocisternă, fiind vorba de 215 persoane care au nevoie de ajutor.

Un număr de 36 de copaci s-au prăbuşit, 12 autoturisme au fost avariate, o stradă – inundată, patru stâlpi de electricitate doborâţi, precum şi patru acoperişuri.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, i-a rugat pe cetăţeni să respecte indicaţiile autorităţilor.

„Încă o dată, rugăminte către toţi cetăţenii să urmeze indicaţiile şi măsurile luate de către autorităţi. Autorităţile locale, prefecturi, inspectorate, structurile de forţă ale Ministerului Afacerilor Interne, toată lumea lucrează pentru cetăţeni, pentru protecţia lor.

În mod special, rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt dacă se află într-o regiune, într-un judeţ în care există coduri instalate şi interdicţii aplicate, în special de circulaţie.

Orice deplasare în astfel de condiţii poate îngreuna intervenţia autorităţilor. Rugămintea este să aştepte până se deblochează drumurile închise, până se finalizează măsurile care sunt puse în aplicare şi până când se pot deplasa în siguranţă”, a susţinut ministrul de Interne.

author avatar
Andrei Ștefan
439 afisari

4 COMENTARII

  1. Zeci de ierni am lucrat cu masina Postei Romane prin sate si comune pe vremea de dinainte de 89, pentru a ridica si duce colete, corespondenta si bani. Pe atunci colectarile de bani le facea Posta. NICIODATA nu am intrerupt cursele pe motiv de drumuri blocate, cu toate ca pe atunci erau ierni adevarate care incepeau chiar si din octombrie. Plus ca la camioane nimeni nu a auzit vreodata pe atunci de cauciucuri de iarna, erau doar de un singur fel. Si atunci erau troiene si viscole, dar mai existau si utilaje de dezapezire si seriozitate. Acum cad trei fulgi pe drum, pac, a inchis politia circulatia.

  2. Individul asta , mai bine facea apel la incompetentii- pusi pe funtii de mafia din fsn organe interlopi- sa faca un pas in spate si pe funcții sa fie pusi specialiști promovați dupa un concurs ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger