AcasăNewsCodul portocaliu de ninsori si viscol se restrange: Ce judete raman afectate!

Codul portocaliu de ninsori si viscol se restrange: Ce judete raman afectate!

Jumatate din teritoriul tarii este paralizata de ninsorile si viscolul din ultimele ore. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca numarul de judete sub cod portocaliu de ninsori si viscol scade.

In plus, in perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judete raman sub o avertizare cod galben de viscol. In intervalul mentionat, viscolul puternic va continua in cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura. Potrivit meteorologilor, in aceste regiuni, mai ales in judetele Buzau, Braila, Vrancea si Ialomita, viteza vantului la rafala va depasi temporar 70 – 80 de kilometri pe ora, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 metri.

In sud-estul Dobrogei, mai ales la inceputul intervalului, vor mai fi ploi si lapovite. Zonele in care va fi cod galben in intervalul mentionat sunt Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si jumatatea nordica a Moldovei. In aceste parti vor cadea ninsori, iar viteza vantului la rafala va fi de pana la 45 – 50 de kilometri pe ora. ANM a anuntat ca informatiile vor fi actualizate duminica seara.

author avatar
Andra Nesu
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger