AcasăNewsCODUL PORTOCALIU de inundatii, prelungit pana luni! Comandament la Guvern

CODUL PORTOCALIU de inundatii, prelungit pana luni! Comandament la Guvern

Ca urmarea precipitatiilor cazute in ultimele ore, dar si a pericolului ca raurile sa iasa din matca, afectand gospodariile de pe raza localitatilor prin care trec, hidrologii au anuntat ca prelungesc CODUL GALBEN de INUNDATII.

Locuitorii din Giurgiu si Teleorman stau cu sufletul la gura, de teama ca apele pot iesi din matca, ajungand sa le distruga casele, gradinile. ca urmare, stau cu ochii pe prognozele specialistilor si spera ca vremea sa se imbunatateasca, in asa fel incat sa scape de pericolul inundatiilor.

Pana luni la pranz, insa, vestile primite de la hidrlogi nu sunt de natura sa ii linisteasca. Astfel, conform precizarilor reprezentantilor Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), de duminica la pranz si pana luni la ora 12 raul Neajlov (sectorul Vadu Lat-Calugareni din judetul Giurgiu), precum si Paraul Cainelui, afluent al Vedei (judetul Teleorman) se afla sub incidenta unui Cod Portocaliu de inundatii. Totodata, hidrologii mentin sub COD GALBEN raurile Calmatui, din Teleorman, si Saban, din Giurgiu, tot pana luni la pranz.

Situatia zonelor aflate sub pericol de inundatii se afla sub atentia autoritatilor centrale. In acest sens, duminica a fost convocat, la sediul Guvernului, un comandament pentru combaterea efectelor inundatiilor, condus de vicepremierul Dragnea.

Sursa foto: giurgiuveanul.ro

314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger