AcasăNewsCODUL PORTOCALIU de inundatii, prelungit. CODUL GALBEN, in vigoare in mai multe...

CODUL PORTOCALIU de inundatii, prelungit. CODUL GALBEN, in vigoare in mai multe judete

(foto:ro.wikipedia.org)

Hidrologii au prelungit in aceasta dimineata, pana joi, avertizarea COD PORTOCALIU de inundatii pentru rauri din judetele Covasna, Harghita si Brasov. Totodata, specialistii au prelungit CODUL GALBEN de inundatii pana in dimineata zilei de 31 mai.

(foto:ro.wikipedia.org)

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) informeaza ca avertizarea COD PORTOCALIU de inundatii este mentinuta pana joi dimineata,  la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice Raul Negru (judetul Covasna) si pe cursul superior si mijlociu al Oltului, pe sectorul Tomesti-Hoghiz (judetele Harghita, Covasna si Brasov).

De asemenea, a fost prelungit, pana joi, la ora 10, CODUL GALBEN de inundatii, pe raurile din bazinele hidrografice Trotus (judetele Harghita si Bacau), Putna, Ramnicu Sarat (Vrancea), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila) si Barlad (judetele Vaslui, Galati si Vrancea), precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu (în judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Hidrologii avertizeaza ca in acest interval, pe raurile amintite, sunt anuntate scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie. Totodata, specialistii INHGA informeaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai acestor rauri, precum si pe cursurile de apa necadastrate.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger