AcasăNewsCODUL GALBEN, prelungit pana luni. Pericolul de inundatii se mentine in trei...

CODUL GALBEN, prelungit pana luni. Pericolul de inundatii se mentine in trei judete

Hidrologii considera ca, pana luni dupa-amiaza, cel putin, se mentine riscul depasirii cotelor de atentie, pe rauri din trei judete. Ca urmare, au decis sa prelungeasca acel Cod galben emis sambata, pentru sapte judete din zona de sud a tarii.

De aceasta data, vizate de pericolul producerii de inundatii sunt raurile ce strabat trei judete – Dambovita, Giurgiu si Teleorman, corespunzatoare bazinelor hidrografice Calmatui si Neajlov.

Mai precis, specialistii in Hidrologie mentioneaza ca, incepand de duminica la pranz, si pana luni dupa-amiaza, exista riscul sa se semnaleze „cresteri de debite si niveluri cu depasirea cotelor de atentie ca urmare a propagarii viiturilor din amonte”.

Ca urmare a acestei situatii, pana pe 9 martie, la ora 16, se vor afla sub atentionare Cod galben raurile „Calmatui (curs inferior) – sector aferent judetului Teleorman, Neajlov (curs mijlociu si inferior) – sector aferent judetelor Dambovita si Giurgiu si pe cursul inferior al Glavaciocului (afluent Neajlov) – sector aferent judetului Giurgiu”.

sursa foto: radiotimisoara.ro

59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger