AcasăNewsCodul galben de ploi, prelungit pentru anumite regiuni din tara

Codul galben de ploi, prelungit pentru anumite regiuni din tara

In timp ce Capitala – ca si intreaga zona de sud a tarii- au iesit de sub incidenta avertizarii emise in cursul zilei trecute, ceea ce inseamna ca este posibil ca in peisaj sa apara ploi, insa nu la fel de insemnate ca in alte regiuni, si pe perioade mai scurte de timp, vestile nu sunt la fel de bune pentru locuitorii altor zone din tara.

Meteorologii au actualizat Codul galben emis in prima zi a saptamanii, prelungind avertizarea pana miercuri seara, la ora 18. Totodata, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au precizat si ca, in tot acest interval vremea se mentine instabila indeosebi la deal si la munte, precum si in nord-vestul, centrul si estul tarii.

(sursa foto: site ANM)

Mai precis, sunt anuntate reprize de ploi in aversa, uneori si cu caracter torential, ce vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului si posibile caderi de grindina. Precipitatiile vor fi mai insemnate la munte, unde pot ajunge la 40-50 l/mp.

Nu in ultimul rand, ANM mentioneaza ca si in zonele aflate in afara celor marcate cu galben pe harta prezetei avertizari pot cadea ploi, insa pe perioade mai scurta de timp, fata de zonele aflate sub incidenta Codului de instabilitate atmosferica accentuata.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger