AcasăNewsCodul galben de ploi a fost prelungit!

Codul galben de ploi a fost prelungit!

Avertizarea de precipitatii va fi prelungita pana vineri seara sau sambata dimineata.

Avertizarea de precipitatii va fi extinsa joi dimineata, cu probabilitate de 90 la suta, pana vineri seara sau sambata dimineata, a anuntat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au emis inca de miercuri o avertizare cod galben pentru 11 judete din jumatatea de sud a tarii, unde, de miercuri seara pana joi seara, vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora. Avertizarea a fost emisa pentru judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin. Sandu a precizat ca ploi in cantitati mai mari vor fi inregistrate in sud-vest, dar va ploua si in judetele afectate deja de inundatii, in cantitati de 15-20 l/ mp pe durata a 24 de ore, potrivit Realitatea TV.

De miercuri, ora 20.00, si pana joi, la ora 23.00, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metru patrat in Oltenia, jumatatea estica a Banatului, nordul Munteniei si sudul Moldovei, iar in judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Caras-Severin se vor depasi izolat 50 de litri pe metru patrat.

author avatar
Andra Nesu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger