AcasăNewsCodul Fiscal stoarce mai multi bani din 2012

Codul Fiscal stoarce mai multi bani din 2012

Guvernantii au modificat Codul Fiscal, la fel ca si anul trecut, pentru a strange mai multi bani la bugetul de stat. Din 2012, producatorii agricoli vor plati impozitul cu anticipatie.

Fiscul va cere mai multi bani de la producatorii agricoli

Anul viitor este an electoral, iar guvernantii trebuie sa adune niscaiva parale ca sa poata majora, fie si de ochii lumii, pensiile si salariile alegatorilor bugetari. In acest scop, Codul Fiscal a fost ”usor” modificat, pentru a se putea stoarce mai multi bani de la contribuabili. Iata cateva dintre noutatile pentru 2012:

– majorarea de la 1 ianuarie a accizelor la motorina de la 358 euro /tona pana la 374 euro/tona;

– inregistrarea obligatorie a contractului de arenda la Fisc;

– impozit de 16% pentru micii producatori de legume, fructe, flori, materie lemnoasa;

– plata anticipata de catre producatorii agricoli a impozitului pe venit, determinat pe baza de norma de venit sau in sistem real;

– scutirea institutiilor publice de la plata impozitului pe cladiri pentru cladirile concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta.

Totusi, ca sa nu para prea duri, guvernantii permit din 2012 deducerea a 50% din cheltuielile cu carburantii pentru transportul rutier de persoane. De asemenea, se va reduce la jumatatea  TVA datorata de catre firme pentru achizitia de autovehicule si se va deduce 50% in costul benzinei si motorinei aferente functionarii acestora.

author avatar
Arpad Dobre
339 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger