AcasăNewsCOD ROSU. Sunt anuntate averse torentiale "ce vor cumula 40...50 l/mp"

COD ROSU. Sunt anuntate averse torentiale „ce vor cumula 40…50 l/mp”

Spre disperarea fetelor care au absolvit jurnalismul de tunete si ploi, in Romania ploua numai de sus in jos

Vremea e instabila in mai multe zone din tara, la momentul de fata fiind in vigoare mai multe atentionari tip nowcasting, emise pe o perioada scurta de timp, atat COD GALBEN, cat si PORTOCALIU.

Una dintre aceste avertizari nowcasting, emisa in aceasta dupa-amiaza si valabila in intervalul orar 16.45-17.30, este tip COD ROSU. Si vizeaza trei localitati din Timis- Margina, Curtea si Pietroasa si sase din judetul Hunedoara – respectiv Lapugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos, Cerbal, Bunila, Lelese, Batrana.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta faptul ca, in perioada mentionata, se asteapta sa se produca „AVERSE TORENTIALE ce vor cumula 40…50 l/mp”. Totodata, se mentioneaza ca „in zona avertizata in ultima ora s-au cumulat aproximativ 50 l/mp, grindina de medii dimensiuni, vijelie, frecvente descarcari electrice”.

Asadar, mare atentie la prognoza, astfel incat schimbarea brusca a vremii sa nu va ia prin surprindere, mai ales ca este cel mai ridicat grad de avertizare din randul celor emise de ANM.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger