AcasăNewsCOD ROSU pe raurile Putna si Ramnicu Sarat: Pericol de inundatii in...

COD ROSU pe raurile Putna si Ramnicu Sarat: Pericol de inundatii in mai multe localitati!

Tinand cont de pericolul ca in cele doua bazine hidrografice sa se produca o depasire a cotelor de atentie, specialistii in hidrologie au emis, joi, doua avertizari COD ROSU de inundatii.

Prima dintre acestea a intrat in vigoare la ora 11 si este valabila pentru anumite sectoare ale raului Putna. Nu mai putin de opt localitati care sunt strabatute de aceasta intindere de apa sunt vizate de pericolul producerii de inundatii: Mircestii Vechi,Mircestii Noi, Biliesti, Jorasti, Radulesti, Vanatori, Rastoaca, Botirlau. „Avand în vedere situaţia hidrologica actuala generata de propagare a viiturilor din bazinul hidrografic Putna, se instituie COD ROSU hidrologic incepand cu ora 11.00 din 15.05.2014 pe raul Putna, pe sectorul Mircesti-confluenta cu raul Siretul zona ’’sector indiguit Suraia’’”, mentioneaza specialistii INGHA. Avertizarea expira la ora 24.

Totodata, specialistii de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au anuntat ca, de la ora 11.50, intra in vigoare o avertizare COD ROSU de inundatii pe raul Ramnicu Sarat. Mai exact, vizat este „sectorul Puiesti-Tataru-confluenta cu raul Siret”, respectiv localitatile Puiesti, Ciorasti, Mihalceni, Martinesti, Tataranu, Slobozia-Botesti, Ramniceni, Tataru, Belciugele, Maicanesti. Si aceasta avertizare ramane valabila pana la miezul noptii.

Sursa foto: newsbucovina.ro

533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger