AcasăNewsCOD ROȘU pe autostrada A1. Accident grav cu 17 victime - VIDEO

COD ROȘU pe autostrada A1. Accident grav cu 17 victime – VIDEO

accidentCOD ROȘU pe autostrada A1. Accident grav cu 17 victime - VIDEO / foto: ISU Arad

O persoană a murit și alte 16 au fost rănite într-un accident produs în noaptea de duminică spre luni pe Autostrada Deva-Nădlac. Un microbuz cu 17 persoane a intrat într-un TIR parcat pe banda de urgență.

Toate victimele se aflau în microbuzul care avea număr de Cehia, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad. 16 erau din Ucraina și una din Republica Moldova. Printre pasageri se afla și un copil de 8 ani.

Un mort și 16 răniți

Victimele au fost preluate şi transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. „Dintre cele 17 persoane care au fost în microbuz, o persoană este decedată, iar trei persoane au traumatisme grave. Celelalte persoane nu au răni care să le pună vieţile în pericol”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Conform ISU Arad, o femeie a fost dusă la UPU Arad în stop cardiorespirator, iar alte două persoane au prezentat traumatisme grave. Restul pasagerilor din mocrobuz nu aveau răni grave, potrivit ISU Arad.

Accidentul s-a produs la doi kilometri de frontieră

Tragicul accident a avut loc înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Apelul a fost făcut la ora 03:39, iar intervenția a durat până la ora 06:09, până când a fost dezactivat planul roșu de intervenție.

Au fost alocate 10 echipaje SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, două echipaje de descarcerare, două echipaje a serviciului de Ambulanță. La locul accidentului, traficul a fost dirijat pe banda a doua.

Poliţiştii fac cercetări la locul accidentului pentru a stabili împrejurările exacte ale producerii coliziunii dintre microbuz şi TIR.

 

author avatar
Andreea Vlad
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger