AcasăNewsCOD ROSU. Mai multe judete, sub avertizari de inundatii

COD ROSU. Mai multe judete, sub avertizari de inundatii

Hidrologii au emis, joi, pana la momentul de fata cel putin, doua avertizari pentru fenomene imediate COD ROSU. Ceea ce inseamna ca exista un risc foarte mare sa apara inundatii in zonele aflate sub atentionari.

La fel cum s-a intamplat si in cea de-a doua parte a zilei precedente, hidrologii au considerat si joi ca se impune, incepand cu primele ore ale zilei in curs, emiterea unor avertizari cu efect imediat.

Una dintre ele, valabila pana la ora 12, vizeaza „raul Buzau aval Vama Buzaului – amonte acumularea Siriu, judetele Brasov, Covasna, Buzau”. Mesajul hidrologilor vine „ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, a cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL”.

De asemenea, din aceleasi considerente, incepand cu ora 10 si 55 de minute si pana joi la ora 18, este valabila o avertizare COD ROSU, emisa pentru „Raul Negru – aval confluenta raul Tarlung – amonte confluenta raul Olt, judetele Covasna si Brasov”.

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger