AcasăNewsCOD ROSU de viscol pentru sase judete din sud-estul tarii

COD ROSU de viscol pentru sase judete din sud-estul tarii

Primele ninsori vor arata curand masurile convenite si ”solidaritatea” UE in fata unor iminente drame umanitare

Iarna de cosmar. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri la pranz, o avertizare COD ROSU de viscol, pentru sase judete din sud-estul tarii, valabila pana la ora 22.

Atentionarea nowcasting (valabila pentru un interval de sase ore-n.r) COD ROSU, a doua emisa de la inceputul anului, dar si de la instituirea sistemului de avertizare prin intermediul „codurilor” de vreme rea, intra in vigoare miercuri, la ora 15, si expira la ora 22.

Asadar, pentru locuitorii celor sase judete aflate in atentia meteorologilor – Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea – urmeaza sapte ore de cosmar, in care vor resimti din plin capriciile iernii. Meteorologii au anuntat ca, in intervalul mentionat, se vor semnala „intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero”.

Amintim ca la sfarsitul saptamanii trecute, mai exact duminica, judetele Braila, Buzau si Vrancea au intrat sub incidenta unui COD ROSU de viscol si ninsori puternice, iar multe dintre gospodariile din aceste zone sunt deja acoperite de nameti.

345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger