AcasăNewsCOD ROSU de inundatii pe raurile din bazinul hidrografic Sieu

COD ROSU de inundatii pe raurile din bazinul hidrografic Sieu

La aceasta ora sunt in vigoare mai multe atentionari hidrologice, care avertizeaza asupra riscului producerii de inundatii pe anumite rauri.

Unul dintre mesajele emise de specialistii de la Institiutul National de Hidrologie este o atentionare pentru fenomene imediate tip COD ROSU, ce vizeaza bazinul hidrografic bistritean Sieu. Valabila inca de la primele ore ale zilei si pana dupa-amiaza, la ora 15, avertizarea aduce in atentia locuitorilor si a autoritatilor locale faptul ca „urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinul hidrografic Sieu, judetul Bistrita-Nasaud”, cu mentiunea ca „fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic: Budac”.

De asemenea, sunt in vigoare si doua avertizari de fenomene imediate COD PORTOCALIU – una emisa chiar in cursul acestei zile.

sursa foto: Facebook

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger