AcasăNewsCod rosu de canicula in opt tari din Europa

Cod rosu de canicula in opt tari din Europa

Daca in Romania se vorbeste, deocamdata, de cod portocaliu de canicula, alte opt tari din Europa trec prin momente extrem de dificile, in aceste tari instalandu-se chiar cod rosu de canicula.

Germania, Ungaria si Italia sunt printre cele opt tari in care s-a instalat codul rosu de canicula, iar autoritatile din cele trei tari se tem de temperaturi record in istoria lor.

Conform wowbiz.ro, in zonele din cele trei tari in care se vorbeste de temperaturi record, oamenii au fost sfatuiti sa nu iasa, sub nicio forma, din casa, la orele amiezii.

Interesant este ca in tari precum Ungaria sau Serbia zonele afectate mai rau de canicula sunt exact cele in care in urma cu circa sase luni se instala cod rosu din cauza precipitatiilor masive, ninsori sau ploi.

O alta tara afectata de canicula este Austria. Aici, chiar in capitala Viena sunt asteptate de temperaturi de pana la 45 de grade la umbra, desi temperatura medie pentru Viena in aceasta perioada a anului ar trebui sa fie undeva in jurul valorii de 25 de grade Celsius.

author avatar
Cristi Ionita
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger