AcasăNewsCOD ROSU de CANICULA in doua judete, PORTOCALIU in alte 18 si...

COD ROSU de CANICULA in doua judete, PORTOCALIU in alte 18 si GALBEN in restul tarii

Caldura a pus, fara dar si poate, stapanire pe Romania. Si daca pana ieri a fost canicula, de pentru ziua de miercuri, specialistii se atepata ca mercurul din termometre sa urce la valori de pana la 39 de grade (fiind vorba despre valori la umbra), motiv pentru care a fost emis un COD ROSU de canicula pentru doua judete.

Dupa cum directorul ANM anuntase inca de zilele trecute asupra posibilitatii de a fi emis un astfel de cod- a carui culoare indica un nivel maxim de atentionare asupra unor temperaturi -s-a intamplat! Cele doua judetele aflate sub COD ROSU sunt situate in vestul tarii – si este vorba despre Arad si Bihor, unde sunt asteptate valori maxime de 38 si chiar 39 de grade Celsius, maximele „apropiindu-se de recordurile absolute de temperatura ale regiunii”, dupa cum mentioneaza reprezentantii ANM.

In vecinatatea acestora, alte 11 judete vor fi sub COD PORTOCALIU, meteorologii anuntand ca maximele zilei ating 37 de grade si pot ajunge la 38 de grade, caldura excesiva marind si gradul de disconfort. De asemenea, alte sapte judete din estul tarii sunt sub o astfel de avertizare de canicula. Mai precis, in portocaliu sunt colorate, miercuri, regiunea Banatuliui, precum si Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, dar si Moldova.

Nu in ultimul rand, e important de mentionat ca restul judetelor, inclusiv Capitala, sunt sub atentionare COD GALBEN de canicula, fiind asteptate maxime de 35 si chiar 38 de grade Celsius.

Drept urmare, e recomandat ca, in perioada caniculara, sa tineti cont de sfatul medicilor si sa incercati sa nu iesiti pe strada, sub razele toropitoare de soare, la mijlocul zilei, pentru a evita sa faceti insolatie.

sursa foto: inmh.ro

author avatar
Cristina Stefan
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger