AcasăNewsCod rosu: „Momeala” terorista de pe Otopeni

Cod rosu: „Momeala” terorista de pe Otopeni

Brigada Antitero „a mirosit“ capcana cu valiza suspecta

Explozia autobuzului cu turisti israelieni de pe Aeroportul bulgaresc Burgas a luat prin surprindere comunitatea internationala. A fost primul atentat din aceasta parte a Europei, la doar o aruncatura de bat de granitele Romaniei.

Atentatul de la Burgas a pus pe jar Europa si toate serviciile secrete

Situatia a fost cu atat mai tensionata, cu cat, din informatiile intrate in posesia noastra, actiunea sinucigasa a teroristului algerian a fost dublata de o operatiune similara care a avut loc pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Brigada Antitero „a mirosit“ capcana cu valiza suspecta

Unde, dupa cum sustin sursele noastre, la nici doua ore de la carnagiul de la Burgas, a fost descoperita o valiza suspecta amplasata sub niste scaune.

Numai ca trupele antitero ale SRI, aflate sub comanda generalului Sorin Cozma, nu au muscat „momeala” teroristilor care au vrut sa testeze vigilenta autoritatilor de la Bucuresti.

Cod rosu pe bune!

In timp ce meteorologii au fost la un pas de a declara codul rosu de canicula la Bucuresti, un cod similar era declansat si de catre conducerea Serviciului Roman de Informatii. Desi multi au considerat luarea acestei masuri extreme de protectie doar o miscare de imagine normala dupa atentatul de la Burgas, se pare ca lucrurile au stat cu totul altfel. Si ca, intr-adevar, a existat un risc iminent de producere a unei operatiuni teroriste si pe teritoriul tarii noastre. Mai exact in Aeroportul International Otopeni, unde a fost sesizata o valiza suspecta, abandonata intr-o zona unde o eventuala explozie ar fi avut consecinte dramatice. Spre lauda lor, trupele antitero au actionat cu calm si profesionalism.

Declaratie de razboi

Astfel, luptatorii generalului Sorin Cozma au reusit sa verifice valiza fara ca nimeni dintre cei prezenti sa banuiasca riscul existent. Dar, in acelasi timp, amplasamentul obiectului si „coincidenta” plasarii sale la atat de putin timp dupa masacrul de la Burgas i-au facut pe ofiterii SRI sa-si dea seama la timp ca „incidentul” poate fi un test la care i-au supus teroristii, pentru a studia viteza de reactie si, mai ales, modul de interventie al luptatorilor. Dupa cum sustin sursele noastre, conducerea Brigazii Antitero era pregatita pentru o astfel de provocare, asa ca nu au muscat „momeala” si au facut controlul de rigoare, dar printr-un plan de rezerva, nu prin cel stabilit pentru situatiile concrete de interventie. Cert este insa ca totul a fost luat cat se poate de in serios, asa ca s-au luat masuri exceptionale de siguranta dupa „valiza” considerata o adevarata declaratie de razboi. Mai ales ca in Romania exista cea mai importanta comunitate de oameni de afaceri israelieni din toata Europa.

author avatar
Catalin Tache
1.321 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din fericire pentru noi, inca mai avem profesionisti in anumite structuri. Da si astia sunt pe terminate :).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger