AcasăNewsCod portocaliu: Sute de gospodarii ramase fara curent electric!

Cod portocaliu: Sute de gospodarii ramase fara curent electric!

Iarna isi intra in drepturi. Locuitorii unui sat din judetul Valcea au ramas fara alimentare cu electricitate, sambata dimineața, din cauza viscolului, iar un microbuz in care se aflau 16 persoane a ramas inzapezit pe un drum judetean, fiind scos de pe acea sosea si directionat pe alta ruta.

Din cauza vantului puternic si a caderilor masive de zapada, cinci puncte de transformare a energiei electrice au fost avariate in judetul Valcea, aproximativ 600 de locuitori ai satului Geamana din comuna Stoilesti ramanand fara curent electric.

De asemenea, sambata dimineata, un microbuz in care se aflau 16 persoane a ramas inzapezit, timp de aproximativ o jumatate de ora, pe drumul judetean 677A, intre localitatile valcene Creteni si Pesceana, in zona comunei Glavile, noteaza realitatea.net.

Potrivit datelor oferite de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea, microbuzul era echipat cu anvelope de iarna, insa masina nu a avut si lanturi antiderapante, motiv pentru care nu a mai putut inainta din cauza drumului aflat in camp, pe care viscolea puternic.  Trei echipe de la Regia Autonoma de Drumuri si Poduri Valcea au intervenit, au scos microbuzul din zona in care ramasese blocat, dupa care au directionat masina pe o ruta ocolitoare.

In judetul Valcea a fost instituit COD PORTOCALIU de ninsori, stratul de zapada ajungand pana la 39 de centimetri la Obarsia Lotrului, iar pe drumurile judetene si nationale se circula in conditii de iarna.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsa, sambata, la 18 judete din sudul si sud-estul tarii, pana duminica la ora 22.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Potrivit noii avertizarii ANM, se afla sub cod portocaliu de viscol pana duminica seara judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Girgiu, Dambovita, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Vrancea si Galati.

Viscolul puternic va fi si in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si zonele montane aferente, precum si in nordul Dobrogei, informeaza ANM. In aceste regiuni vantul va sufla in rafale de peste 70 – 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolita si troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. In acelasi interval, este cod galben de viscol in Constanta, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui si Iasi.

Foto: rtv.net

author avatar
Alina Costache
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger