AcasăNewsCOD PORTOCALIU: Sunt anuntate ploi abundente in patru judete. Alte 14, sub...

COD PORTOCALIU: Sunt anuntate ploi abundente in patru judete. Alte 14, sub COD GALBEN

Vestile despre vremea din ultimul interval al saptamanii in curs nu sunt deloc bune pentru cateva zone ale tarii. Meteorologii au emis atentionari Cod  Portocaliu si Galben pentru nu mai putin de 18 judete, cu mentiunea ca patru dintre ele – Gorj, Valcea, Arges si Dambovita (zona montana) vor fi cuprinse de ploi abundente. Capitala nu se afla sub incidenta niciuneia dintre aceste avertizari, fara ca acest lucru sa insemne, insa, ca nu se vor produce deloc precipitatii in Bucuresti, in urmatoarele zeci de ore.

(foto: meteoromania.ro)

Situatia vremii se inrautateste incepand de joi dupa-amiaza, cand intra, practic, in vigoare prima atentionare a specialistilor de la Administratia de Meteorologie, cea de Cod galben.

Valabila pana vineri la aceeasi ora, respectiv 16, avertizarea anunta ca in zonele colorate cu galben pe harta tarii – Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum si în zona montana aferenta acestor regiuni – vor cadea ploi in aversa, insemnate cantitativ – de 25-30 l/mp, ce pot cumula si 50 l/mp, dar izolat – iar vantul va avea intensificari. Potrivit specialistilor, rafalele pot ajunge si la 50 km/h, in zonele sudica si sud-vestica, in timp ce in sudul Banatului vantul va sufla si mai puternic decat atat, fiind posibil sa ajunga sa aiba intensificari de 70 km/h.

Atentionarea Cod Portocaliu de vreme rea – ce anunta ploi abundente, de 50 l/mp si izolat 70 l/mp – se aplica, asadar, judetelor Gorj, Valcea, Arges si Dambovita (zona de munte) in intervalul joi, ora 20- vineri, ora 10.

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger