AcasăNewsCOD PORTOCALIU si GALBEN de canicula. Reprezentantii MAI, gata sa intervina in...

COD PORTOCALIU si GALBEN de canicula. Reprezentantii MAI, gata sa intervina in ajutorul oamenilor afectati de caldura!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

In plina luna a lui Cuptor, mai multe zone din tara se confrunta cu temperaturi foarte ridicate, iar locuitorii se lupta cum pot cu orele in care mercurul din termometre urca simtitor. Specialistii in situatii de urgenta sunt, insa, pregatiti sa intervina in ajutorul oamenilor.

In contextul in care meteorologii au anuntat ca, joi, sase judete din nord-vestul, vestul si sud-vestul tarii, respectiv Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti, sunt sub COD PORTOCALIU de canicula, fiind asteptate temperaturi maxime de 38-39 de grade, dar si sa apara un disconfort termic deosebit de accentuat, dar si ca restul judetelor, cu exceptia celor situate in arcul format de Muntii Carpati, dar si in zona litoralului sunt sub COD GALBEN, reprezentantii MAI au anuntat masurile pe care au in plan sa le puna in aplicare, in acest interval.

Mai precis, ministrul Oprea a cerut inspectoratelor locale din judetele aflate sub incidenta avertizarilor – specializate in interventii in situatii de urgenta – sa fie gata sa intervina in cazul in care situatia o impune, in asa fel incat oamenii care le cer sprijinul calificat sa fie ajutati.

Se pune accent pe oferirea asistentei medicale de urgenta, a asigurarii, in cazul in care e nevoie a transportului de apa potabila, dar si pe sprijinirea persoanelor in varsta sau a bolnavilor. Nu in ultimul rand, purtatorul de cuvant al ministerului a precizat, intr-o declaratie de presa, faptul ca in cele sase judete in care caldura va deveni torida, si care se afla sub COD PORTOCALIU de canicula, sunt gata sa intervina, in caz de nevoie, peste 800 de pompieri si paramedici. Mai mult, in acest interval, in intreaga tara au fost mobilizate in jur de 5.000 de efective ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cu peste 2.500 de mijloace tehnice.

E important de precizat faptul ca nici pentur zilele urmatoare vestile de la meteorologi nu sunt mai bune, pentru cei care suporta cu greu temperaturile foarte ridicate. Acest lucru a fost confirmat de catre purtatorul de cuvant al MAI care a explicat faptul ca, desi specialistii au anuntat ca vineri temperaturile vor mai scadea usor, in week-end va reveni valul de canicula. „Din informatiile oferite de specialistii ANM, in cursul zilei de maine temperaturile vor fi usor mai scazute insa, sambata si duminica, temperaturile ridicate vor reveni, fiind posibila emiterea unui nou Cod portocaliu si pentru alte regiuni ale tarii„, a precizat comisarul Monica Dajbog.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger