AcasăNewsCOD PORTOCALIU. Risc de inundatii pe rauri din 9 judete

COD PORTOCALIU. Risc de inundatii pe rauri din 9 judete

Anunt ingrijorator din partea hidrologilor pentru locuitorii mai multor judete pe raza carora se afla rauri colorate cu galben intr-o harta a riscului producerii de inundatii.

 

Concret, de dimineata incepand a intrat in vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, prin care specialistii atrag atentia asupra riscului producerii de fenomene hidrologice periculoase, printre ele si de viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare. Atentionarea expira vineri dimineata, la ora 9.

Vizate de aceasta avertizare sunt „raurile din bazinele hidrografice: Trotus si afluentii sai (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna si afluentii sai (judetul Vrancea), unii afluenti ai Bistritei din judetele Neamt si Harghita,  R. Negru si afluentii Oltului aferenti sectorului Sfantu Gheorghe – Sebes Olt (judetele Covasna, Brasov si Sibiu), Barlad – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Bahlui – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi si Vaslui)„, conform precizarilor facute de catre reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

 

Totodata, ar mai fi de precizat ca mai multe rauri de pe raza unor judete din nordul, estul si centrul tarii se afla, pana joi la ora 14, sub incidenta unei avertizari Cod galben.

COD PORTOCALIU. Risc de inundatii pe rauri din 9 judete

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger