AcasăNewsCod portocaliu: ploi abundente in 9 judete/ Mare parte din tara, sub...

Cod portocaliu: ploi abundente in 9 judete/ Mare parte din tara, sub Cod galben

A plouat si marti, dar, din cate spun specialistii, va continua sa ploua si in cursul acestei zile, iar precipitatiile vor fi mai insemnate in 9 judete din zona arcului Carpatilor Orientali, care de noaptea trecuta se afla sub Cod portocaliu de instabilitate accentuata.

Avertizarea in acest sens e valabila si la aceasta ora si include zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Covasna, Brasov si Sibiu. Codul portocaliu ramane in vigoare pana miercuri dupa-amiaza, la ora 15. Meteorologii anunta ca ploile vor cumula peste 50 l/mp, izolat si 80 l/mp, vesti care ii vor ingrijora, fara dar si poate, pe localnicii din zona, avand in vedere ca deja precipitatiile au afectat mai multe gospodarii de pe raza judetului Bacau.

Harta cu zonele aflate sub cele doua Coduri de ploi (foto: meteoromania.ro)

Totodata, din directia Administratiei Nationale de Meteorologie a mai fost emisa, in cursul dupa-amiezii trecute, o avertizare Cod galben, valabila si la acest moment, pentru zeci de judete din zona Moldovei, a Dobrogei, a Transilvaniei si Maramuresului, precum si din estul si nordul Munteniei si din regiunea montana. In aceste zone, pana in aceasta seara, la ora 21, sunt prognozate ploi in aversa, de circa 20-25 l/mp, posibil si mai mult de atat, cu descarcari electrice, posibil caderi de grindina, dar si cant ce se poate transforma in vijelie.

Desi nu se afla sub incidenta vreunui Cod, Capitala pare ca nu va scapa de ploi, cel putin in aceasta seara, dar si in cursul noptii de marti spre miercuri.

author avatar
Cristina Stefan
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger