AcasăNewsCOD PORTOCALIU: ploi abundente in 5 judete/Capitala si mare parte din tara,...

COD PORTOCALIU: ploi abundente in 5 judete/Capitala si mare parte din tara, sub COD GALBEN

Vestile despre vremea din urmatorul interval nu sunt deloc bune. Informarea meteo emisa deunazi a fost actualizata, fiind, practic, inlocuita de doua avertizari – Cod portocaliu si Galben, valabile pentru majoritatea tarii. Singurele doua judete ce vor fi ocolite de valul de ploi sunt Constanta si Tulcea.

sursa foto: ANM

In primul rand, va spunem ca, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau, aflate sub umbrela Codului portocaliu de ploi, incepand din aceatsa dupa-amiaza, de la ora 16, si pana joi la ora 10 dimineata, „instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si pe arii extinse se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp”.

Cealalta avertizare, Codul galben, este valabil in intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21, cand, conform ANM, in cea mai mare parte a Romaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ceea ce inseamna ca vor cadea averse torentiale, cu grindina si descarcari electrice.  „In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25… 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50…60 l/mp”, anunta ANM, specialistii mentionand ca si vantul va sufla puternic, fiind posibil sa apara rafale de 55-60 km/h, „iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h si vijelii”.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger