AcasăNewsCOD PORTOCALIU pe Dunare. Dragnea: La aceasta ora nu se pune problema...

COD PORTOCALIU pe Dunare. Dragnea: La aceasta ora nu se pune problema sa evacuam locuinte sau localitati

In conditiile in care hidrologii au emis un Cod portocaliu privind riscuri de crestere ale debitului Dunarii, avertizare valabila pana pe 26 mai, vicepremierul Liviu Dragnea a convocat, duminica, un comandament pentru situatii de urgenta, la care au participat ministri si reprezentanti ai autoritatilor cu atribuitii in domeniu.

Liviu Dragnea

Ministrul Dezvoltarii Regionale a precizat ca, potrivit datelor primite de la specialisti, debitul maxim al fluviului ar putea ajunge la circa 13.500 de metri cubi pe secunda, in urmatoarele zile, respectiv pana pe 22 mai. Totodata, Dragnea a tinut sa precizeze ca, desi nu exista riscul ca apa sa treaca de diguri, se pot produce eroziuni ale stavilarelor, odata ce apele pun presiune pe ele. „La aceasta ora nu se pune problema sa evacuam locuinte sau localitati”, a mentionat Dragnea, adaugand ca autoritatile sunt gata sa actioneze, in caz de nevoie. „Suntem pregatiti cu peste un milion de saci de nisip, cu toate fortele si mijloacele necesare”, a sustinut social-democratul.

Va reamintim ca, sambata, hidrologii au anuntat asupra riscului cresteri debitului Dunarii, precum si posibile depasiri ale cotelor de aparare. Avertizarea Cod portocaliu emisa in acest sens vizeaza sectorul aval Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie Portile de Fier – Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) respectiv judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman

Cititi si: COD PORTOCALIU pe DUNARE. Cresteri de debite si posibile depasiri ale cotelor de aparare

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger