AcasăNewsCOD PORTOCALIU pe DUNARE. Cresteri de debite si posibile depasiri ale cotelor...

COD PORTOCALIU pe DUNARE. Cresteri de debite si posibile depasiri ale cotelor de aparare

Specialistii in hidrologie au decis, sambata dimineata, emiterea unui Cod portocaliu, avertizand asupra faptului ca exista risc de crestere a debitului apelor Dunarii, pe sectorul Portile de Fier.

Astfel, din aceasta dimineata de la ora 10 a intrat in vigoare avertizarea COD PORTOCALIU pe Dunare, pe sectorul aval Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie Portile de Fier – Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) – judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman). Prin emiterea acestui cod sunt anuntate posibile „cresteri de debite si niveluri  cu depasiri ale cotelor de aparare”. Atentionarea este valabila, conform INHGA, pana luni, 26 mai, la orele 18.

De asemenea, pentru sectorul aval Zimnicea a fost emisa o avertizare Cod Galben, care va intra in vigoare incepand de duminica dimineata, de la ora 6. Confom hidrologilor, este vorba de bazinul corespunzator judetelor Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Braila, Ialomita, Constanta , Galati si Tulcea.

Va reamintim ca in tarile vecine – Serbia si Bosnia – precipitatiile cazute in ultimele zile au dus la cresterea nivelului apelor Dunarii. Ca urmare a cresterii cotelor de atentie, in aceste tari s-au produs viituri, motiv pentru care autoritatile au decretat Stare de alerta la nivel national.

Sursa foto: tvlitoral.ro

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger