AcasăNewsCOD PORTOCALIU. Hidrologii avertizeaza: risc de inundatii in 9 judete

COD PORTOCALIU. Hidrologii avertizeaza: risc de inundatii in 9 judete

Pe fondul cresterii temperaturilor, care favorizeaza topirea formatiunilor de gheata, dar si , in unele cazuri, a zapezii cumulate in urma ninsorilor din primele zile ale anului, dar si al ploilor abundente pe care le-au anuntat meteorologii in intervalul cuprins intre noaptea zilei de sambata spre duminica si dimineata zilei de marti, 12 ianuarie, pot aparea probleme, la nivel hidrologic. De altfel, specialistii anunta ca in cazul raurilor din noua judete exista riscul producerii de inundatii.

Este vorba despre curgeri de apa aflate in nordul si nord-vestul tarii- zone aflate sub incidenta informarii meteo aflate in vigoare la acest moment, in cazul carora reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au anuntat – prin intermediul unei avertizari COD PORTOCALIU emise luni la ora 14- ca exista riscul producerii de inundatii la nivel local, precum si al cresterii de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de aparare, dar si scurgeri pe bersanti, torenti si paraie.

Atentionarea in cauza, care intra in vigoare in aceasta seara, la ora 20, si expira abia marti dupa-amiaza, la ora 16, vizeaza, din cate mentioneaza INHGA, rauri din bazinele hidrografice din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Bistrita Nasaud, Hunedoara, Arad si Alba. MAi exact, sunt vizate „raurile din bazinele hidrografice: Viseu – bazin superior amonte s.h. Leordina, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare amonte s.h. Nepos si afluentii sai de dreapta din judetul Bistrita Nasaud, Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau superior si afluentii sai din judetele Salaj si Bihor, Somesul Mic bazin superior si afluentii sai din judetul Cluj, Crisul Repede – amonte s.h. Vadu Crisului (judetele Bihor si Cluj), Crisul Negru – bazin superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Bihor si Arad, Crisul Alb amonte s.h. Gurahont si afluentii sai din judetele Hunedoara si Arad, Aries – bazin superior si afluentii sai din judetele Alba si Cluj”.

Totodata, din aceasta seara, de la ora 18, si pana miercuri dimineata, la ora 6, raurile din mai multe judete din nordul si nord-vestul tarii se afla sub atentionare COD GALBEN, existand riscul depasirii cotelor de atentie.

Sursa foto: inhga.ro

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger