AcasăNewsCod portocaliu de vreme rea pentru Constanta, Tulcea si Calarasi. In ce...

Cod portocaliu de vreme rea pentru Constanta, Tulcea si Calarasi. In ce alte zone va ploua pana vineri dupa-amiaza!

Ploile vor continua sa cada si in urmatoarele zeci de ore. Precipitatiile vor fi mai insemnate in zona litoralului, unde si vantul va sufla cu putere. Avertizarea Cod Galben, valabila pana vineri la amiaza, a fost restransa, insa, semn ca in restul regiunilor vremea se va mai imbunatati.

Chiar daca am trecut de jumatatea lunii iunie, soarele continua sa fie scump la vedere, iar temperaturile par mai degrava specifice unor zile de toamna, si nu de mijlocul verii. Pentru locuitorii judetelor Constanta, Tulcea si Calarasi, vestile primite de la meteorologi nu sunt deloc bune. Ca urmare, le este recomandat sa tina cont de avertizarea COD PORTOCALIU si de faptul ca Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca, incepand din aceasta seara, de la ora 19, in cele trei judete sunt anuntate ploi insemnate, de 50-70 l/mp, izolat chiar si de 80 l/mp. Mai mult, vor fi rafale puternice, in special in zona litoralului Marii Megre, unde vantul va sufla si cu peste 70 km/h.Insa nu doar in cele trei judete va fi vreme urata.

Si in sud-estul tarii va ploua torential, posibil si cu caderi de grindina, in special in noaptea de joi spre vineri, dar si la primele ore ale zilei de 19 iunie. Pe langa precipitatii, se vor producesi descarcari electrice. Daca in Constanta, Tulcea si Calarasi cantitatile de apa pot ajunge pana la 70 l/mp, pentru zonele vizate de Codul galben (judetele Ialomita, Braila si Gorj), ce expira vineri la ora 15, sunt anuntate ploi de pana la 40 l/mp.

Sursa foto: oradesibiu.ro/meteoromania.ro

Citeste si: Ploi torentiale, fulgere si vijelii. Cod galben pentru urmatoarele doua zile!

449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger