AcasăNewsCod portocaliu de viscol si ninsori

Cod portocaliu de viscol si ninsori

Iarna isi face simtita prezenta in acest sfarsit de saptamana, aducand ninsori, viscol si polei in majoritatea teritoriului.

Meteorlogii au emis vineri o avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol in zece judete din tara. In intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 – 26 ianuarie, ora 18.00, vremea se va inrautati. In sudul si estul tarii va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind ninsoarea. In sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura,vantul va bate cu putere, depasind la rafala 60-70 km/h. Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei local in Dobrogea, iar in prima parte a intervalului si in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei.

In prima parte a intervalului, meteorologii spun ca ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea). Se preconizeaza ca stratul de zapada va depasi local 30 – 40 cm, iar vantul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind zapada. Incepand de sambata, pana duminica dimineata, viscolul se va intensifica in Muntenia, iar in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.

author avatar
Andra Nesu
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger